Hoe Dvd-schijven Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-schijven Op Te Slaan
Hoe Dvd-schijven Op Te Slaan

Video: Hoe Dvd-schijven Op Te Slaan

Video: Hoe Dvd-schijven Op Te Slaan
Video: Echt budget thuisbioscoop | Retro Repair Guy Aflevering 7 2024, Mei
Anonim

Een persoon die een computer in huis heeft, verzamelt geleidelijk een enorme hoeveelheid informatie die ergens moet worden opgeslagen. Een van de goedkoopste en meest betaalbare manieren is om uw gegevens op dvd's op te slaan. Deze schijven zijn niet erg duurzaam. Maar voor een tijdje (plots komen ze snel met een meer perfecte opslag!) Je kunt er informatie over opslaan. Hoe lang hangt af van de kwaliteit van de schijf en hoe goed deze wordt bewaard.

Hoe dvd-schijven op te slaan
Hoe dvd-schijven op te slaan

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de opnamezijde niet met uw vingers aanraakt wanneer u een schijf uit het doosje trekt. Stof, vuil, vet, krassen dragen niet bij aan een goede conservering van de blank. Pak de schijf alleen bij de ring vast.

Stap 2

Nadat de schijf is gebrand, moet u deze uit het station verwijderen. Vergeet het niet als de systeemeenheid is uitgeschakeld.

Stap 3

Maak alleen platen op de cd met een speciaal ontworpen stift. U kunt niet tekenen met andere schrijfobjecten. Het is nog beter als u niet de schijven markeert, maar de koffers waarin ze zich bevinden.

Stap 4

Probeer geen stickers op de schijf te plakken. Als u per ongeluk de balans uit balans brengt, kan dit de snelle rit breken. Bovendien kan de lijm op de sticker het schijfmateriaal chemisch aantasten, waardoor de gegevens op de schijf onleesbaar worden.

Stap 5

Als het nodig is om de schijf af te vegen of te reinigen van vuil, kan dit alleen worden gedaan met watten, een cosmetisch katoenen servet of een zeer zachte doek. Veeg de schijf van het midden naar de buitenkant zonder te drukken. Organische oplosmiddelen (aceton en benzeen) lossen het polycarbonaat op waarvan de schijven zijn gemaakt. Voorkom dat ze aan de oppervlakte komen. Voor het reinigen kunt u voorzichtig alleen methanol of isopropanol gebruiken.

Stap 6

De gemakkelijkste en goedkoopste opslagmethode zijn papieren enveloppen. Maar het is onhandig om de schijf eruit te halen. Beter - aparte gevallen. Soms wordt er gekozen voor opslag op spindels om ruimte te besparen. Maar ten eerste kun je bij het verschuiven van schijven gemakkelijk krassen maken, en ten tweede is het over het algemeen aan te raden om schijven alleen rechtop te bewaren.

Stap 7

De schijven mogen niet worden blootgesteld aan directe of verspreide UV-stralen en eventuele verontreinigingen. Daarom moeten ze altijd op een donkere plaats in een koffer worden bewaard.

Stap 8

De optimale bewaartemperatuur voor cd's is bij kamertemperatuur. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -5 tot +55 graden Celsius zonder schade. Maar het is beter als uw schijven niet zo "extreem" ervaren. De luchtvochtigheid waarbij ze bewaard kunnen worden is niet meer dan 90%.

Stap 9

Het is belangrijk om uw waardevolle gegevens op meer dan één schijf op te slaan. Maak indien mogelijk een of meer kopieën. Het is nog beter als je een vrije harde schijf hebt waar je veel van je informatie op kunt zetten.

Aanbevolen: