Hoe Maak Je Een Deel Van Een Foto Zwart-wit

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Deel Van Een Foto Zwart-wit
Hoe Maak Je Een Deel Van Een Foto Zwart-wit

Video: Hoe Maak Je Een Deel Van Een Foto Zwart-wit

Video: Hoe Maak Je Een Deel Van Een Foto Zwart-wit
Video: Hoe maak je foto's zwart wit in Photoshop | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Als je een bepaald deel van de foto een zwart-wittint wilt geven, kun je de mogelijkheden van de grafische editor Adobe Photoshop gebruiken. Met deze applicatie kun je de foto bijna onherkenbaar veranderen. Opgemerkt moet worden dat u niet over de vaardigheden hoeft te beschikken om met het programma te werken om alle acties uit te voeren.

Hoe maak je een deel van een foto zwart-wit
Hoe maak je een deel van een foto zwart-wit

Noodzakelijk

Computer, grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste tool in Adobe Photoshop om de kleur van een afbeelding te wijzigen is Color Swap. De gebruiker stelt de gewenste penseelparameters in, waarna hij verdere acties uitvoert om de afbeelding te verwerken. Welke stappen moet je nemen om een deel van de foto zwart-wit te maken?

Stap 2

Voordat u een fotodecoratie in het programma kunt openen, moet u deze openen in de Adobe Photoshop-toepassing. Tegenwoordig zijn er twee manieren om deze actie te volbrengen. De eerste methode omvat het openen van een foto via de interface van de applicatie zelf (de gebruiker moet de commando's in het programma uitvoeren: "Bestand" - "Open", en dan de afbeelding laden). De tweede manier is het openen van een foto via afbeeldingseigenschappen. Klik met de rechtermuisknop op de foto en selecteer vervolgens de functie "Openen met". Vervolgens moet u naar de programmaselectie gaan door op de overeenkomstige link in het geopende venster te klikken. Na het kiezen van de Photoshop-applicatie, open je de foto.

Stap 3

Nadat u de foto hebt geopend, selecteert u het gebied erop dat u in zwart-wit wilt maken. Als selectiehulpmiddel kunt u zowel het "rechthoekige gebied" als de "toverstaf" of de "magnetische lasso" gebruiken. Nadat u het gewenste gedeelte van de foto hebt geselecteerd, activeert u de tool "Kleur vervangen" (deze tool bevindt zich in de categorie penselen).

Stap 4

Nadat de kleurwisseling is geactiveerd, selecteert u zwart in het menu met kleurinstellingen. Verwerk het geselecteerde gebied. Opgemerkt moet worden dat de tool de kleur van het deel van de foto dat zich buiten de grenzen van de selectie bevindt, niet zal veranderen.

Stap 5

Nadat het gewenste deel van de foto zwart-wit is geworden, moet u de wijzigingen opslaan door de juiste opdracht in het menu Bestand te kiezen.

Aanbevolen: