Hoe Kop- En Voetteksten In Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Kop- En Voetteksten In Word Te Verwijderen
Hoe Kop- En Voetteksten In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Kop- En Voetteksten In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Kop- En Voetteksten In Word Te Verwijderen
Video: Word: verschillende kop- en voetteksten 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Office Word-tekstverwerker biedt gebruikers een eenvoudige en intuïtieve interface voor het werken met documenten. Nadat ze aan deze eenvoud gewend zijn geraakt, lopen ze soms vast bij het uitvoeren van basistaken. Zo zal niet iedereen meteen doorhebben hoe je kop- en voetteksten in Word verwijdert.

Hoe kop- en voetteksten in Word te verwijderen
Hoe kop- en voetteksten in Word te verwijderen

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Laad het document dat u aan het bewerken bent in Word en ga naar het tabblad Invoegen in het tekstverwerkermenu. Vouw in de opdrachtengroep "Kopteksten en voetteksten" de vervolgkeuzelijst "Koptekst" uit. Daarin heb je de tweede opdracht van onderen nodig - "Verwijder header". Selecteer het en op de eerste - titel - pagina zal dit veld verdwijnen.

Stap 2

Als er ook een voettekst onderaan de pagina is, open dan de vervolgkeuzelijst die in het menu is geplaatst door de regel eronder, selecteer hetzelfde item daarin - "Verwijder voettekst". Deze twee bewerkingen kunnen voldoende zijn om alle kop- en voetteksten door de tekstverwerker te verwijderen, niet alleen vanaf de eerste pagina, maar in het hele document. Als dit gebeurt, kan de bewerking als voltooid worden beschouwd, anders gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3

Blader door het document naar de tweede pagina en klik er ergens op. Herhaal vervolgens de eerste stap als deze pagina een koptekst heeft en de tweede als er ook een voettekst is. Op deze manier verwijdert u beide typen kop- en voetteksten van de even pagina's van het hele document. Feit is dat je met Microsoft Word een aparte lay-out kunt instellen voor even, oneven en titelpagina's. Met de hierboven beschreven stappen hebt u één titelpagina en alle even pagina's van dit ontwerpelement bevrijd. Als deze optie volledig is gebruikt bij het maken van het document dat u aan het bewerken bent, moet u een bezoek brengen aan de volgende, oneven pagina.

Stap 4

Ga naar de derde of een andere oneven pagina van het document en herhaal de handelingen vanaf de eerste en tweede stap.

Stap 5

Vergeet niet om het document met de aangebrachte wijzigingen op te slaan - het zal zeer teleurstellend zijn om de volgende keer dat u het document in de tekstverwerker laadt te ontdekken dat al deze eenvoudige, maar volledig oncreatieve manipulaties opnieuw moeten worden herhaald.

Aanbevolen: