Hoe De Beveiliging In Een Word-document Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Beveiliging In Een Word-document Te Verwijderen
Hoe De Beveiliging In Een Word-document Te Verwijderen

Video: Hoe De Beveiliging In Een Word-document Te Verwijderen

Video: Word: bewerkingen beperken 2022, December
Anonim

Documenten die in Microsoft Word zijn gemaakt, zijn vaak beveiligd tegen wijziging met een wachtwoord. Dan kunt u het document niet bewerken zonder de codecombinatie te kennen. Wat te doen in dergelijke situaties?

Hoe de beveiliging in een Word-document te verwijderen
Hoe de beveiliging in een Word-document te verwijderen

Het is nodig

een computer met het geïnstalleerde programma

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word, voer de opdracht "Bestand" - "Openen" uit of klik op de knop "Openen" op de standaardwerkbalk. Selecteer het document dat u wilt ontgrendelen. Om de beveiliging van een Word-document te verwijderen, voert u de opdracht "Bestand" - "Opslaan als" uit. Selecteer de opslaglocatie, stel het bestandstype in op "Web Page" en klik op "OK". Daarna kunt u de beveiliging van het Word-document verwijderen.

Stap 2

Open de map waarin u het document als webpagina hebt opgeslagen. Dit bestand heeft een HTML-extensie. Klik met de rechtermuisknop op dit document, selecteer "Openen met" om de beveiliging van het document op te heffen, selecteer Kladblok. Gebruik de opdracht "Zoeken op" om de volgende tag in de documentcode te vinden: zoek in deze tag op zijn beurt de regel, deze ziet er ongeveer zo uit: w: nprotectPassword> ABCDEF01. Tussen de tags staat een wachtwoord voor het wijzigen van het document. Om het wachtwoord uit het document te verwijderen, kopieert u het naar het klembord, opent u het document in Word en ontgrendelt u het met het gevonden wachtwoord.

Stap 3

U kunt het document ook openen in een hexadecimale editor, de wachtwoordwaarde vinden en het overschrijven met vier 0x00's. Open vervolgens het document in Word en gebruik een leeg wachtwoord om de beveiliging van het document te verwijderen.

Stap 4

Sla het document op in.docx-indeling. Wijzig de bestandsextensie in.zip (open het contextmenu van het bestand, klik op Hernoemen, verwijder.docx, voer in plaats daarvan.zip in). Open het resulterende archief, selecteer het bestand settings.xml en klik op de knop "Uitpakken". Open dit bestand met een teksteditor, zoek de volgende tag en verwijder deze. Voeg vervolgens het bestand settings.xml toe aan het archief, bevestig de bestandsvervanging. Hernoem het archief naar een.docx-bestand. Open het document in Word - onbeschermd.

Populair per onderwerp