Hoe Naar De Console Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Naar De Console Te Schrijven
Hoe Naar De Console Te Schrijven

Video: Hoe Naar De Console Te Schrijven

Video: Hoe Naar De Console Te Schrijven
Video: Masterclass: Boeken schrijven 2024, Mei
Anonim

De console is een opdrachtregelinterface. In dit geval ontvangt de computer instructies door tekstcommando's in te voeren vanaf het gebruikerstoetsenbord. De Command Line Console is beschikbaar op alle versies van het Windows-besturingssysteem. De mogelijkheid om erin te schrijven is erg belangrijk, omdat veel OS-beheerfuncties niet beschikbaar zijn vanuit de grafische interface en de enige tool waarmee u deze functies kunt gebruiken de opdrachtregel is.

Hoe naar de console te schrijven
Hoe naar de console te schrijven

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Klik op Start → Uitvoeren om een opdrachtprompt weer te geven. Voer in het geopende venster in de regel "Openen" de naam van het programma in (cmd.exe) en klik op OK.

U kunt de console op een andere manier oproepen. Klik op Start → Alle programma's → Bureau-accessoires → Opdrachtprompt.

Hoe naar de console te schrijven
Hoe naar de console te schrijven

Stap 2

Pas de opdrachtregel aan voor een betere ervaring. Klik hiervoor in de opdrachtregel op de titel van het venster in de linkerbovenhoek. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie "Eigenschappen" en vervolgens het tabblad "Algemeen". Voer in de subsectie "Opdrachten onthouden" in het veld "Buffergrootte" 999 in. Hierdoor kunt u in het opdrachtpromptvenster scrollen. Voer in het veld Aantal buffers 5 in. Dit verhoogt het aantal regels in het opdrachtpromptvenster tot 5000.

Stap 3

Selecteer in het gebied "Invoegen" de selectievakjes naast de opties "Selectie" en "Snel invoegen". Hiermee kunt u de gegevens kopiëren en in de console plakken. Verhoog in de gebieden Schermbuffergrootte en Venstergrootte de waarden voor Hoogte en Breedte. Klik na het invoeren van alle parameterwijzigingen op OK.

Stap 4

Nu kunt u de console gebruiken. Typ gewoon de naam van de gewenste opdracht en druk op Enter. De opdracht dir geeft bijvoorbeeld de bestanden en submappen van een map weer.

Stap 5

Om de tekst uit het venster te kopiëren, klikt u op de consoletitel, selecteert u de optie "Bewerken" in het vervolgkeuzemenu en selecteert u vervolgens de subsectie "Markeren". Markeer de gewenste tekst en druk op Enter. Voer de opdracht exit uit om de opdrachtregel te sluiten (de console verlaten).

Aanbevolen: