Hoe Bestanden Naar De Camera Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Naar De Camera Te Schrijven
Hoe Bestanden Naar De Camera Te Schrijven

Video: Hoe Bestanden Naar De Camera Te Schrijven

Video: Hoe Bestanden Naar De Camera Te Schrijven
Video: Video's van computer naar smartphone zetten | Je materiaal inladen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Een digitale camera kan niet alleen worden gebruikt om te fotograferen, maar ook om beelden op een tv-scherm weer te geven. Bovendien kunt u met een computer niet alleen beelden weergeven die door het apparaat zelf zijn gemaakt, maar ook foto's die op de geheugenkaart zijn opgenomen.

Hoe bestanden naar de camera te schrijven
Hoe bestanden naar de camera te schrijven

instructies:

Stap 1

Controleer of er afbeeldingen worden ondersteund door de camerafirmware. Om dit te doen, sluit u de camera aan op een computer, zoekt u de mappen waarin de afbeeldingen zijn opgeslagen en schrijft u naar een van deze mappen nog een paar JPEG-bestanden met willekeurige formaten en kleurdieptes die worden bewerkt en met een niet-standaard beeldverhouding).

Stap 2

Koppel het apparaat los van de computer (na het voltooien van de procedure voor het veilig verwijderen van hardware in uw besturingssysteem, vergelijkbaar met een USB-flashstation). Geef de foto's weer die u met de camera hebt gemaakt en zoek vervolgens de foto's die u zojuist hebt gemaakt. Als ze ook worden weergegeven, kan het apparaat worden gebruikt om afbeeldingen op het tv-scherm weer te geven. Als dit niet het geval is (er treedt een fout op of ze verschijnen helemaal niet in de lijst), moeten ze worden geconverteerd naar een formaat dat door het apparaat wordt ondersteund.

Stap 3

Om erachter te komen welke parameters de afbeeldingen moeten hebben om ze door de camera te laten zien, sluit u deze opnieuw aan op de computer, kopieert u een afbeelding ervan naar de harde schijf en opent u deze vervolgens in een grafische editor, bijvoorbeeld GIMP. Selecteer het item in het menu waarmee u de kenmerken van de afbeelding kunt achterhalen (in GIMP - "View" - "Image Information"). Let op twee parameters: "Grootte op scherm" en "Optische diepte".

Stap 4

Nadat u de afbeelding die u in de camera wilt opnemen hebt geopend, transformeert u deze zodat de resolutie en kleurdiepte exact overeenkomen met de standaard voor dit cameramodel. Hernoem het bestand zodat de naam overeenkomt met de sjabloon die door het apparaat zelf wordt gebruikt, maar geef het tegelijkertijd een nummer dat nog geen bestand op de geheugenkaart bevat. Breng het bestand over naar de machine. Koppel het opnieuw los, denk eraan om het veilig te verwijderen en zorg ervoor dat het nu verschijnt.

Stap 5

Sluit het apparaat aan op de tv en geef het gewenste beeld weer op het scherm.

Aanbevolen: