Diavoorstelling Met Muziek Opnemen

Inhoudsopgave:

Diavoorstelling Met Muziek Opnemen
Diavoorstelling Met Muziek Opnemen

Video: Diavoorstelling Met Muziek Opnemen

Video: Diavoorstelling Met Muziek Opnemen
Video: Mijn diavoorstelling 2024, April
Anonim

In slechts een paar decennia heeft de wetenschappelijke vooruitgang een grote sprong voorwaarts gemaakt in zijn ontwikkeling, en nu is het moeilijk om het dagelijks leven voor te stellen zonder moderne technologieën. Zelfs foto's zijn nu immers niet alleen in een fotoalbum te bekijken, maar ook op een computer en zelfs op dvd, telefoon, tablet. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een diavoorstelling te maken, er een geschikte muzikale begeleiding aan toe te voegen en deze in het gewenste formaat op te nemen.

Diavoorstelling met muziek opnemen
Diavoorstelling met muziek opnemen

Noodzakelijk

  • - foto's voor diavoorstelling;
  • - een muziekbestand (of meerdere);
  • - cd-schijf of andere informatiedrager;
  • - Windows Movie Maker-programma.

instructies:

Stap 1

Bereid de foto's voor die u aan de toekomstige diavoorstelling gaat toevoegen. Hiervoor kunt u afbeeldingen gebruiken die zijn gemaakt met een telefoon, camera en gescande foto's. Selecteer het juiste muziekbestand. Als u veel foto's in uw diavoorstelling gaat gebruiken, heeft u mogelijk meerdere audiobestanden nodig.

Stap 2

Werk in Windows Movie Maker. Start Windows Movie Maker (meegeleverd met de meeste Windows-besturingssystemen). U kunt het vinden door op de knop "Start" op uw bureaublad te klikken en naar het gedeelte "Alle programma's" te gaan. Maak voor het gemak tijdens het werken met de applicatie op het bureaublad een snelkoppeling naar het programma. Dit is vooral nodig als u vaak naar deze applicatie verwijst.

Stap 3

Zoek in het linkerdeel van het werkvenster het item "Afbeelding importeren". Klik op het juiste bijschrift en geef in het geopende venster de locatie op van de foto's die voor de diavoorstelling zijn geselecteerd, markeer de benodigde afbeeldingen en voeg ze toe aan het project door op de knop "Importeren" te klikken.

Stap 4

Plaats vervolgens het muziekbestand in het project. Het wordt op dezelfde manier toegevoegd aan afbeeldingen. Dat wil zeggen, u moet eerst naar het gedeelte "Geluid of muziek importeren", de map met de muziek specificeren, het bestand selecteren en het in het project importeren.

Stap 5

Selecteer nu de afbeeldingen en sleep ze naar het onderste vak op de storyboardschaal. Selecteer Tijdlijnweergave in het onderste vak op de bovenste rij. Voeg een audiobestand toe aan de regel Geluid of Muziek. Op de storyboardschaal kunt u de afbeeldingen in de gewenste volgorde plaatsen door de bestanden eenvoudig naar voren of naar achteren te slepen.

Stap 6

Wanneer u alle benodigde bestanden aan het project hebt toegevoegd, gaat u naar de sectie "Film bewerken". Open het submenu "Bekijk video-overgangen", "Bekijk video-effecten", waarna de beschikbare effecten en overgangen zich openen in het centrale deel van het werkvenster. Selecteer degene die je leuk vindt en sleep ze naar de storyboard-schaal.

Stap 7

Voeg teksteffecten en titels toe aan uw film. Ga naar het gedeelte 'Titels en titels maken'. Geef aan waar precies de titel en de aftiteling moeten komen, schrijf de gewenste tekst. Wijzig indien nodig animatie, lettertype en tekstkleur. Kijk hoe je de titel in het project krijgt. Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op het opschrift "Klaar, voeg een titel toe aan de film". U kunt verschillende bijschriften en titels maken in een diavoorstelling.

Stap 8

U kunt ook de functie "Automatische film maken" gebruiken, die het proces van verwerking en het maken van een diavoorstelling aanzienlijk zal versnellen. Ga naar dit submenu en selecteer een van de stijlen die door het programma worden aangeboden: film highlighting, muziekvideo, mirror and shift, sportnieuws, vintage films.

Stap 9

Nadat de diavoorstelling klaar is, hoeft u alleen nog maar op te nemen. Selecteer hiervoor de optie Filmbestand opslaan in het menu Bestand (of gebruik de sneltoets Ctrl + P). Geef vervolgens in het geopende venster de locatie op voor het opslaan van de toekomstige film, voer de naam in de juiste regel in. Selecteer een map om uw film op te slaan en klik op Volgende.

Stap 10

In een nieuw venster dat wordt geopend, kunt u aanvullende parameters van de film invoeren, de kwaliteit ervan en voor welk apparaat u de diavoorstelling wilt opnemen. Klik op "Volgende" en wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens kunt u de gemaakte film openen en opslaan op het geselecteerde apparaat.

Stap 11

Om een bestand naar een cd-rom te schrijven, klikt u er met de rechtermuisknop op, selecteert u de optie "Verzenden" en geeft u de opslagbestemming op - het station. Vervolgens verschijnt in een nieuw venster het bericht "Er zijn bestanden die wachten om naar schijf te worden geschreven". Klik op deze melding en selecteer in een nieuw venster op de werkbalk de optie "Burn to CD". Voer vervolgens de naam van de schijf in, geef de schrijfsnelheid op, plaats een vinkje in het venster tegenover het opschrift "Sluit de wizard wanneer de bestanden zijn geschreven" en klik op "Volgende".

Stap 12

Om een bestand dat op uw computer is opgeslagen naar een USB-stick of telefoon te schrijven, kunt u de functie "Verzenden" gebruiken of het bestand kopiëren, uw media openen en de map waarin u de diavoorstelling wilt plaatsen. Plak het bestand in een map en u kunt het op elk gewenst moment bekijken.

Aanbevolen: