Muziek Opnemen In Een Specifieke Volgorde

Inhoudsopgave:

Muziek Opnemen In Een Specifieke Volgorde
Muziek Opnemen In Een Specifieke Volgorde

Video: Muziek Opnemen In Een Specifieke Volgorde

Video: Muziek Opnemen In Een Specifieke Volgorde
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Bij het voorbereiden van fonogrammen voor concerten en uitvoeringen worden geluidstechnici voortdurend geconfronteerd met de noodzaak om muziekwerken te arrangeren in de volgorde waarin ze zullen klinken. De volgorde mag niet afhankelijk zijn van de afspeelapparatuur, dus de bestanden moeten correct worden gerangschikt bij het opnemen op de schijf.

Muziek opnemen in een specifieke volgorde
Muziek opnemen in een specifieke volgorde

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Nero-programma;
  • - Total Commander-programma.

instructies:

Stap 1

Vorm een map door de bestanden die u nodig hebt van andere partities van uw computer of van verwisselbare schijven erin te kopiëren. Spelers kunnen de muziekstukken numeriek of alfabetisch sorteren. Tegelijkertijd is de laatste methode niet erg betrouwbaar, omdat sommige instellingen de locatie aannemen door de naam van de kunstenaar, terwijl andere - door de titel van het werk. Dus voor de betrouwbaarheid is het het beste om een cijfer te geven.

Stap 2

Als het aantal bestanden klein is, kunt u ze handmatig ordenen. Zoek het stuk dat als eerste moet klinken. Geef het het nummer "001". Veel spelers kunnen enkelcijferige en dubbele cijfers nauwkeurig lezen. Als er weinig bestanden zijn, kunt u zich daartoe beperken. Oplopende nummering garandeert echter nog niet dat de bestanden tijdens het opnameproces niet door elkaar worden gehaald. De machine kan na het bestand met het nummer "001" degene vóór de naam "01" plaatsen, niet "002". Maar dergelijke acties zijn voorspelbaar en moeten alleen worden gecontroleerd.

Stap 3

De meest gebruikte software voor het branden van schijven is Nero. Hiermee kunt u muziekbestanden opnemen in mp3-indeling in elke volgorde, inclusief de volgorde van het toevoegen van bestanden. Nadat u de schijf in het station hebt geplaatst en het programma hebt geopend, selecteert u de functie "Gegevensschijf branden". Stel in het vereiste venster het type schijf in - cd of dvd.

Stap 4

Klik op de knop Toevoegen. Selecteer bestanden in de volgorde waarin ze moeten klinken. Beginnend bij de eerste. Na toevoeging staat het volgende bestand automatisch aan het einde van de lijst. Tegelijkertijd is het helemaal niet zo dat de gewenste bestelling op het beeldscherm verschijnt. Controleer de ongesorteerde lijst om consistentie te garanderen. Met een dergelijke opnamemogelijkheid zal echter alleen de speler die niet over de sorteerfunctie beschikt, gegarandeerd de volgorde volgen.

Aanbevolen: