Muziek Toevoegen Aan Uw Diavoorstelling

Inhoudsopgave:

Muziek Toevoegen Aan Uw Diavoorstelling
Muziek Toevoegen Aan Uw Diavoorstelling

Video: Muziek Toevoegen Aan Uw Diavoorstelling

Video: Muziek Toevoegen Aan Uw Diavoorstelling
Video: Muziek/audio in PowerPoint toevoegen | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Maart
Anonim

Het is al lang een traditie geworden om prachtige "demob", afstudeer- en jubileumalbums met foto's te ontwerpen. Ze zijn nauwgezet beschilderd met kleurpotloden en verf, applicaties en gedichten zijn toegevoegd … Moderne technologieën maken het mogelijk om diavoorstellingen te maken van foto's, muziek, titels en video-effecten toe te voegen aan clips.

Muziek toevoegen aan uw diavoorstelling
Muziek toevoegen aan uw diavoorstelling

instructies:

Stap 1

Een van de meest gemakkelijk beschikbare programma's voor het maken en bewerken van diavoorstellingen is Movie Maker, dat wordt geleverd met OS Windows. Open de map C:\Program Files\Movie Maker en dubbelklik op het pictogram Movie Maker.exe om het programma te starten. Voor snellere toegang kunt u het pictogram van het startende bestand naar het bureaublad slepen door het met de muis vast te haken.

Stap 2

De bovenste regel van het programmavenster bevat een standaard menubalk, bekend bij iedereen die met Windows-softwareproducten werkt. Er zijn 3 vensters onder geplaatst: taakgebied, inhoudsgebied en viewport. Onderaan bevindt zich het storyboard en de tijdlijn. In het taakvenster worden alle opdrachten weergegeven die beschikbaar zijn voor gebruikers. Het inhoudsgebied bevat video's en foto's die de basis vormen van een clip of diavoorstelling. In het storyboard-/tijdlijngebied kunt u de duur van het frame wijzigen, video-effecten toepassen op clips en overgangen daartussen, titels en muziek toevoegen. In het voorbeeldgebied ziet u de tussentijdse resultaten van de bestandsverwerking en de voltooide clip.

Windows Movie Maker-venster
Windows Movie Maker-venster

Stap 3

Om een diavoorstelling van foto's en afbeeldingen te maken, klikt u in het taakvenster in het gedeelte "Video opnemen" op de link "Afbeeldingen importeren" en geeft u de map op waar u de afbeeldingsbestanden vandaan wilt halen. Als u meerdere afbeeldingen wilt gebruiken, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en klikt u op de bestanden die u nodig hebt en klikt u vervolgens op "Importeren". De foto's worden gekopieerd naar het inhoudsgebied.

Foto's voor diavoorstelling in inhoudsgebied
Foto's voor diavoorstelling in inhoudsgebied

Stap 4

Klik nu één voor één met de muis op de foto's en sleep ze naar het storyboard-gebied. Het is in dit gebied dat de bewerking van de diavoorstelling plaatsvindt. Het wordt weergegeven in twee modi: storyboard en tijdlijn. In de Storyboard-modus kunt u de reeks frames wijzigen en de gewenste effecten aan de videoreeks toevoegen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Klik op de link Video-effecten bekijken in het gedeelte Filmbewerking. Haak in het weergavevenster het gewenste effect met de muis en sleep het naar het geselecteerde frame in het storyboardgebied. Voor het laatste frame kun je bijvoorbeeld "Fade to black background" toevoegen. Een familiefoto kan verouderd worden met een antiek effect en meer. Een klein vierkantje met een ster en een tooltip met de naam van het effect verschijnt in de linkerbenedenhoek van de clip.

Stap 6

Klik op de link Video-overgangen bekijken om de overgangen tussen frames mooi op te maken. Sleep het effectpictogram tussen frames en bekijk het resultaat in het voorbeeldvenster.

Overgangseffecten voor diavoorstellingen
Overgangseffecten voor diavoorstellingen

Stap 7

In de tijdlijnmodus kunt u de duur van elk frame en de overgang daartussen aanpassen, de videoclip en soundtrack inkorten en titels aan de clip toevoegen. Klik in het taakvenster onder het gedeelte "Video opnemen" op de link "Geluid of muziek importeren", selecteer het gewenste geluidsbestand en klik op "Importeren". Klik op "Tijdlijnweergave" en sleep het pictogram van het audiobestand naar het gedeelte "Geluid of muziek".

Stap 8

Als de audiotrack langer is dan het beeldmateriaal, kunt u de audio inkorten of de duur van de frames verlengen. Om het geluid te onderbreken, beweegt u de cursor over de rechterrand van de audiotrack totdat deze eruitziet als twee rode pijlen, houdt u de rand ingedrukt met de muis en verplaatst u deze naar links. U kunt met de rechtermuisknop op een nummer klikken en een geluidseffect selecteren, zoals Uitfaden, om de muziek uit te faden.

Muziek toevoegen aan uw diavoorstelling
Muziek toevoegen aan uw diavoorstelling

Stap 9

Op dezelfde manier kunt u de duur van het bekijken van afbeeldingen bewerken. Klik op het kader, verplaats de cursor naar de rechter- of linkerrand en sleep in de gewenste richting. Er verschijnt een tooltip die de huidige kijkduur aangeeft.

Stap 10

U kunt een titel aan de diavoorstelling toevoegen, een uitleg voor elk frame en titels na de film. Klik hiervoor in het gedeelte "Filmbewerking" op "Titels en aftiteling maken" en selecteer het gewenste item. Typ uw tekst in het veld dat verschijnt. Om een animatie-effect van de inscriptie toe te voegen, klikt u op "Titelanimatie wijzigen" en kiest u het juiste type uit de beschikbare lijst. In het voorbeeld worden wijzigingen in het uiterlijk van het label weergegeven. Op deze manier is het handig om de titel van de film en de laatste aftiteling in te voeren.

Stap 11

U kunt een frame alleen labelen in de tijdlijnmodus. Klik op de gewenste clip en selecteer de link "Titels en aftiteling maken". Geef in het venster "Waar een naam toe te voegen" de plaats voor de inscriptie en het uiterlijk ervan op. In het gedeelte Titeloverlay verschijnt een smal zwart-wit pictogram onder het frame. Als u een label wilt verwijderen of bewerken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de gewenste opdracht in het contextmenu.

Titels toevoegen aan uw diavoorstelling
Titels toevoegen aan uw diavoorstelling

Stap 12

Markeer na al deze acties het eerste frame met de muis en klik op de knop "Tijdlijn afspelen" om een voorbeeld van de diavoorstelling met overlappende muziek te bekijken. Breng de nodige wijzigingen aan als u ergens niet tevreden over bent. Om het bestand op te slaan, gaat u naar het gedeelte "Film voltooien", klikt u op het gewenste item in de lijst en volgt u de instructies van de opslagwizard.

Aanbevolen: