Hoe De C-schijf Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe De C-schijf Uit Te Breiden
Hoe De C-schijf Uit Te Breiden

Video: Hoe De C-schijf Uit Te Breiden

Video: Hoe De C-schijf Uit Te Breiden
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers maken meerdere partities op hun harde schijf. Meestal is een daarvan gereserveerd voor de installatie van het besturingssysteem en gerelateerde programma's. Maar niet iedereen weet hoe het volume van de systeempartitie snel kan worden verhoogd zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Hoe de C-schijf uit te breiden
Hoe de C-schijf uit te breiden

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Om dit probleem op te lossen, is het beter om het programma Partition Manager te gebruiken. Download het van https://www.paragon.ru/. Gebruik de proefversie van het hulpprogramma als u niet van plan bent het op een andere computer uit te voeren. Installeer het programma en voer het uit nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Dit is nodig om de benodigde componenten te installeren en informatie over de harde schijf te verzamelen.

Stap 2

Selecteer in het snelle toegangsmenu het item "Opnieuw verdelen van vrije ruimte tussen partities" en klik op de volgende knop in het menu dat wordt geopend. Selecteer nu een groep lokale schijven die zullen deelnemen aan het ruimteuitwisselingsproces. Gebruik in geen geval de partitie waar de opstartsector van het besturingssysteem zich bevindt (Windows 7 en Vista).

Stap 3

Klik volgende". Verplaats nu de schuifregelaar om het formaat van de geselecteerde lokale stations te wijzigen. Onthoud dat alleen vrije ruimte kan worden gebruikt om sectoren over te dragen. Klik volgende".

Stap 4

Als u klaar bent met het voorbereiden van de harde schijf, selecteert u het item "Ja, fysiek toepassen" en klikt u op de knop "Volgende". Als u niet zeker bent van de juistheid van de opgegeven parameters, selecteert u het item "Nee, terug naar de instellingen".

Stap 5

Nadat het proces van het opnieuw toewijzen van ruimte is gestart, wordt de computer opnieuw opgestart. Dit is nodig om de beveiliging van de besturingssysteembestanden te waarborgen. Het formaat van de C-schijf kan enkele uren duren. Sluit uw computer, indien mogelijk, aan op een ononderbroken stroomvoorziening. Als u een laptop gebruikt, kunt u het beste de batterij gebruiken door het apparaat op netstroom aan te sluiten. Dit zorgt ervoor dat computers veilig zijn in het geval van een stroomstoring.

Aanbevolen: