Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Laptop Naar Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Laptop Naar Laptop
Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Laptop Naar Laptop

Video: Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Laptop Naar Laptop

Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2022, November
Anonim

Verwisselbare media worden meestal gebruikt om gegevens van de ene computer naar de andere over te brengen: flashkaarten, schijven, enz. Het is echter vaak nodig om gegevens rechtstreeks van de ene laptop naar de andere over te brengen.

Hoe bestanden over te zetten van laptop naar laptop
Hoe bestanden over te zetten van laptop naar laptop

instructies:

Stap 1

Ten eerste, als beide laptops internettoegang hebben, kunt u eenvoudig bestanden van de ene laptop e-mailen en ze op de andere ontvangen.

Stap 2

Er zijn veel mogelijkheden om een ​​laptop op internet aan te sluiten: via een eenvoudig modem, mobiel modem, mobiele telefoon met GPRS-functie, dedicated lijn, wifi. Deze methode voor het overbrengen van bestanden is echter niet geschikt als de bestandsgrootte erg groot is en het onmogelijk of onhandig is om het in kleine delen te splitsen.

Stap 3

In dit geval is de tweede methode geschikt.

Het bestaat uit het creëren van een lokaal netwerk bestaande uit twee laptops.

Stap 4

Eerst moet u ervoor zorgen dat beide laptops ingebouwde netwerkkaarten hebben, anders is het creëren van een lokaal netwerk niet mogelijk. Als je geen netwerkkaart hebt, kun je er een aanschaffen en integreren als het ontwerp van de laptop dit toelaat. Een netwerkkabel met geschikte connectoren, meestal USB-connectoren, is ook vereist.

Stap 5

Met een netwerkkabel aangesloten op beide laptops, open "Netwerkomgeving", klik op "Wizard netwerkinstellingen". Als uw besturingssysteem Windows XP is, klikt u in Mijn netwerklocaties op "Thuisnetwerk of klein netwerk instellen".

Stap 6

Door de intuïtieve instructies van de installatiewizard te volgen, kunt u eenvoudig een lokaal netwerk maken. Wanneer het icoon van de tweede laptop in de map "Netwerkomgeving" verschijnt, dubbelklikt u erop, dan ziet u de bestanden die beschikbaar zijn op de tweede laptop.

Stap 7

Markeer in Verkenner de gewenste bestanden, klik op Kopiëren, navigeer naar de gewenste map op uw laptop en klik op Plakken. De geselecteerde bestanden worden van de ene laptop naar de andere gekopieerd.

Populair per onderwerp