Hoe Plug-ins In Opera Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Plug-ins In Opera Te Laden
Hoe Plug-ins In Opera Te Laden

Video: Hoe Plug-ins In Opera Te Laden

Video: Hoe Plug-ins In Opera Te Laden
Video: How to Enable Plugins in Opera Browser 2024, Mei
Anonim

Opera is een van de populaire browsers waarin, tot versie 11, plug-ins officieel afwezig waren in die zin dat deze extensies zijn ingebed in relatie tot de Mozilla Firefox-browser. Maar nu is de installatie en het beheer van plug-ins heel eenvoudig en het aantal van dergelijke extensies in de lijst op de officiële website groeit erg snel.

Hoe plug-ins in Opera te laden
Hoe plug-ins in Opera te laden

instructies:

Stap 1

Start Opera en open het menu door op de juiste knop te klikken of door op de Alt-toets te drukken. Ga dan naar de sectie "Extensies". Deze handeling kan ook worden uitgevoerd zonder de muis te gebruiken, druk gewoon op de "P"-toets. Activeer in dit gedeelte de bovenste regel ("Extensie selecteren"), en deze bewerking kan zonder muis worden uitgevoerd door op de Enter-toets te drukken. Als gevolg hiervan zal de browser in de veilige modus (via het https-protocol) een pagina downloaden met een lijst met plug-ins van de Opera-server. Het groeit voortdurend en bevat nu ongeveer duizend verschillende extensies.

Stap 2

Selecteer de plug-in die u nodig hebt in de lijst. Standaard wordt de pagina uitgebreid naar het tabblad Uitgelicht, maar u kunt ook naar de extensie zoeken in de secties Populair, Uitgelicht en Nieuw. Als u een specifieke plug-in nodig heeft (bijvoorbeeld voor het werken met afbeeldingen, voor het weergeven van weersvoorspellingen of voor het werken in sociale netwerken, enz.), selecteer dan de juiste sectie in de lijst "Categorieën". Elk van de extensies in deze lijst heeft een korte beschrijving en als u op de naam klikt, opent u een pagina met een meer gedetailleerde beschrijving, screenshots, downloadstatistieken, gebruikersrecensies en andere informatie.

Stap 3

Klik op de knop met het label "Installeren" wanneer u de gewenste plug-in hebt geselecteerd. De extensie wordt automatisch geïnstalleerd, u hoeft alleen maar op de bevestigingsknop te drukken in het dialoogvenster dat wordt geopend na het downloaden. Sommige van de geïnstalleerde plug-ins werken onmiddellijk na de installatie, voor andere moet de browser opnieuw worden opgestart.

Stap 4

Om geïnstalleerde plug-ins te beheren (of te verwijderen), heeft Opera een aparte instellingenpagina. Om het te openen, drukt u gewoon op de toetscombinatie Ctrl + Shift + E, of selecteert u het item "Extensies beheren" in het gedeelte "Extensies" in het browsermenu.

Aanbevolen: