Een Foto Uitlijnen

Inhoudsopgave:

Een Foto Uitlijnen
Een Foto Uitlijnen

Video: Een Foto Uitlijnen

Video: Een Foto Uitlijnen
Video: Photoshop Workshop Foto Uitlijnen 2024, Mei
Anonim

Weinig mensen slagen erin een foto te maken die geen nabewerking nodig heeft. In foto's moet je contrast, helderheid, scherpte corrigeren, rode ogen verwijderen en vaak het beeld uitlijnen. Om niet in de fijne kneepjes van het complexe en dure Photoshop-programma te duiken, gebruiken we de gratis Picasa grafische editor van Google om foto's uit te lijnen.

Een foto uitlijnen
Een foto uitlijnen

instructies:

Stap 1

Ga naar de site www.google.com en download Picasa vanuit het gedeelte Alle producten van het menu Meer. Het programma is niet alleen een handige grafische editor met een intuïtieve interface, maar ook een bibliotheek met afbeeldingen met de mogelijkheid om afbeeldingen te synchroniseren met uw webalbum

Stap 2

Na installatie vraagt Picasa u om foto's op uw computer te zoeken om toe te voegen aan uw bibliotheek. Deze stap kan helaas niet worden overgeslagen. Direct daarna heeft u echter toegang tot het bewerken van elke foto met behulp van het programma.

Stap 3

Selecteer de snapshot die u wilt uitlijnen en dubbelklik erop. De foto wordt geopend in de bewerkingsmodus.

Stap 4

Klik in het menu aan de linkerkant op de knop "Uitlijnen" om de tool te activeren waarmee u de afbeelding horizontaal en verticaal kunt centreren.

Stap 5

Door de schuifregelaar die in het fotogebied verschijnt te verplaatsen, wijzigt u de kanteling ten opzichte van het raster dat op de afbeelding is toegepast. Nadat u de gewenste positie heeft bereikt, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 6

Sla de foto die u rechtgetrokken hebt op met de opdracht Opslaan als of Bewaar een kopie in het menu Bestand.

Aanbevolen: