Kaspersky-databases Verwijderen

Inhoudsopgave:

Kaspersky-databases Verwijderen
Kaspersky-databases Verwijderen

Video: Kaspersky-databases Verwijderen

Video: Kaspersky-databases Verwijderen
Video: How to fix Kaspersky Databases Update 2024, April
Anonim

Het kan nodig zijn om antivirusdatabases in Kaspersky Lab-producten te verwijderen als een updatepoging niet is gelukt. Het signaal voor het uitvoeren van deze procedure is het verschijnen van een bericht over beschadigde basen.

Kaspersky-databases verwijderen
Kaspersky-databases verwijderen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Start het programma Kaspersky Internet Security 2009 en ga naar het tabblad Updates in het hoofdvenster van het programma. Zoek de link "Terug naar vorige databases" linksonder in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik erop.

Stap 2

Zorg ervoor dat de internetverbinding goed werkt en dat de antivirusdatabases in de lokale map correct zijn en klik op de knop "Databases bijwerken". In de overgrote meerderheid van de gevallen zal dit leiden tot het verdwijnen van het bericht over databasecorruptie (voor Kaspersky Internet Security 2009).

Stap 3

Start het programma Kaspersky Internet Security 2010 en ga naar het tabblad Updates in het hoofdvenster van het programma. Gebruik de vergelijkbare rollback-knop als de vorige databases onder aan het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop Bijwerken die zich er direct onder bevindt (voor Kaspersky Internet Security 2010).

Stap 4

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" als het onmogelijk is om de beschadigde databases van een Kaspersky Lab-product te verwijderen en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw het knooppunt Programma's toevoegen of verwijderen uit en zoek de regel met de geïnstalleerde versie van de toepassing. Gebruik de opdracht "Verwijderen". Installeer het antivirusprogramma opnieuw en werk de databases bij zoals gewoonlijk.

Stap 5

Download een speciaal hulpprogramma voor het verwijderen van Kaspersky Lab-producten van de officiële website en pak het gedownloade archief uit op een geschikte locatie. Voer het uitvoerbare bestand kavremover.exe uit en specificeer de databases die moeten worden verwijderd in de map van het venster "De volgende producten gedetecteerd" dat wordt geopend. Druk op de knop "Verwijderen" en wacht op het bericht over de succesvolle voltooiing van de geselecteerde taak. Klik op OK en start het systeem opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: