Een Oude Kaspersky-licentie Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Oude Kaspersky-licentie Verwijderen
Een Oude Kaspersky-licentie Verwijderen

Video: Een Oude Kaspersky-licentie Verwijderen

Video: Een Oude Kaspersky-licentie Verwijderen
Video: How to uninstall kaspersky - Windows 10 2024, April
Anonim

Werken met een computer, vooral als u een permanente verbinding met internet hebt, gaat gepaard met veel gevaren van malware, dat wil zeggen virussen. En een van de meest populaire beschermingsmiddelen voor personal computers is Kaspersky Anti-Virus - KAV en de oudere versie KIS. Om de een of andere reden moeten gebruikers de Kaspersky-licentiesleutel verwijderen. Dit kan worden gedaan zonder de hulp van extra geld in slechts een minuut.

Een oude Kaspersky-licentie verwijderen
Een oude Kaspersky-licentie verwijderen

instructies:

Stap 1

Open het antivirusvenster door te dubbelklikken op het programmapictogram in het systeemgebied bij de klok of op het pictogram vanaf het bureaublad. Beide opties zijn gelijkwaardig. Zoek in het onderste deel van het venster het opschrift "Licentie:… days left" en klik erop. Dit geldt voor de versie van 2011. De bijzonderheden van de versie van 2012 worden vermeld in paragraaf 5.

Stap 2

Er verschijnt een venster met informatie over uw sleutel en een rood kruis. Als je een duidelijk idee hebt waarvoor je precies verwijdert, klik dan op het kruisje. Klik in het berichtvenster dat verschijnt op de knop "Ja" om uw wens te bevestigen.

Stap 3

Sluit het licentiebeheervenster. Je hebt de oude sleutel succesvol verwijderd, dit wordt bevestigd door het bericht onderaan het venster. Houd er rekening mee dat zonder een geïnstalleerde licentie het programma helemaal niet werkt, dat wil zeggen dat er geen computerbeveiliging wordt uitgevoerd.

Stap 4

Het wordt niet aanbevolen om de antivirussleutel te verwijderen met behulp van programma's en hulpprogramma's van derden, meestal zijn dit frauduleuze programma's die u wordt aangeboden om te downloaden en te installeren, mogelijk voor een bepaald aantal sms'jes. Het verwijderen van de sleutel betekent niet dat de teller opnieuw moet worden ingesteld voor de proefperiode van het gebruik van het programma. Geloof geen berichten zoals "Gratis download Kaspersky Keys", als u niet wilt betalen voor het gebruik van het programma, schakel dan over naar het gebruik van gratis antivirusproducten, bijvoorbeeld Avast of Avira.

Stap 5

Het proces van het verwijderen van een licentiesleutel in de KAV / KIS 2012-versie verschilt niet veel van het hierboven beschreven proces. Het enige verschil is dat in plaats van het opschrift "Licentie:… days left" er een knop "Licenties beheren" onderaan het programmavenster staat. Verdere acties zijn identiek in beide versies van Kaspersky.

Stap 6

Zodra u een nieuwe licentiesleutel ontvangt, installeert u deze in het programma. Om dit te doen, start u Kaspersky en klikt u vervolgens op de knop onderaan het venster "Licentiebeheer". Er verschijnt een venster waarin u de locatie specificeert waar uw sleutelbestand zich bevindt en dit selecteert.

Stap 7

Als u een nieuwe versie van de antivirus hebt gekocht, plaatst u de schijf gewoon in het station, het installatieprogramma verwijdert automatisch de oude licentie en installeert de nieuwe Kaspersky. Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt er een venster waarin om een activeringscode wordt gevraagd. Het is gedrukt op papier dat bij de gelicentieerde schijf wordt geleverd.

Aanbevolen: