Een Flashstation Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd

Inhoudsopgave:

Een Flashstation Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd
Een Flashstation Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd

Video: Een Flashstation Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd

Video: Een Flashstation Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd
Video: How to Remove Write Protection on USB drive - 2016 2024, Mei
Anonim

Soms, wanneer u een USB-flashstation probeert te formatteren, ontvangt u mogelijk een melding dat formatteren niet mogelijk is, omdat de schijf tegen schrijven is beveiligd. En dit is onaangenaam, omdat het soms uiterst noodzakelijk is om deze operatie uit te voeren. Als er bijvoorbeeld virussen op het USB-apparaat staan, helpt het simpelweg niet om de bestanden te verwijderen.

Een flashstation formatteren als de schijf tegen schrijven is beveiligd
Een flashstation formatteren als de schijf tegen schrijven is beveiligd

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - USB-stick;
  • - JetFlash Recover-hulpprogramma;
  • - Hulpprogramma HP USB Disk Storage Format Tool.

instructies:

Stap 1

Veel flashdrives, vooral het MicroSD-formaat, hebben speciale jumpers die ervoor zorgen dat er geen informatie naar wordt geschreven en het onmogelijk maken om ze te formatteren. Zoek een dergelijke schakelaar op uw USB-apparaat en verplaats deze naar een andere positie. Probeer daarna de USB-stick te formatteren. In de meeste gevallen zal het resultaat positief zijn.

Stap 2

U kunt ook het hulpprogramma JetFlash Recover gebruiken om de flashdrive te formatteren. Zoek dit programma op internet, download en installeer het op uw computer. Plaats de flashdrive in uw computer. Voer het hulpprogramma uit. Druk daarna op "Start" in het programmamenu. Na een paar seconden worden de beperkingen van uw apparaat verwijderd en kunt u het formatteren.

Stap 3

Soms ontstaat de onmogelijkheid om een flashstation te formatteren vanwege het feit dat elk bestand dat erop is geschreven door het besturingssysteem wordt gebruikt. Sluit alle vensters die toegang hebben tot de flashcard, of open bijvoorbeeld bestanden (foto's, tekstdocumenten, etc.).

Stap 4

Als de eerste drie methoden niet voor u werken, kunt u proberen de HP USB Disk Storage Format Tool te gebruiken, die gratis is. Tijdens het formatteringsproces verwijdert dit hulpprogramma alle beperkingen. Download het en installeer het op de harde schijf van uw computer.

Stap 5

Steek de USB-stick in uw computer. Start de HP USB Disk Storage Format Tool en het apparaat wordt weergegeven in het menu. Als er ook andere flashkaarten op de computer zijn aangesloten, moet u handmatig degene selecteren die u wilt formatteren. Dit kan door op het pijltje naast de regel Toestel te klikken. Indien nodig kunt u ook het type bestandssysteem selecteren waarin de flashdrive wordt geformatteerd.

Stap 6

Nadat u alle parameters hebt geselecteerd, drukt u op "Start". Het formatteren van het USB-apparaat begint. Wacht op de melding van succesvolle voltooiing, waarna u de flashdrive van de computer kunt verwijderen.

Aanbevolen: