Een Tegen Schrijven Beveiligd Bestand Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Tegen Schrijven Beveiligd Bestand Verwijderen
Een Tegen Schrijven Beveiligd Bestand Verwijderen

Video: Een Tegen Schrijven Beveiligd Bestand Verwijderen

Video: Een Tegen Schrijven Beveiligd Bestand Verwijderen
Video: 3 Ways Remove Write Protection From USB Pendrive | "The disk is write protected" [Fix] 2024, Mei
Anonim

Zelfs eenvoudige bestandsbewerkingen kunnen moeilijk zijn. Als u bijvoorbeeld een bestand verwijdert, kunt u een systeemfout krijgen onder het mom dat het bestand tegen schrijven is beveiligd, niet kan worden verplaatst, enzovoort. In sommige gevallen is deze bescherming fysiek, zoals het geval is met gegevens die zijn opgenomen op een optische schijf, die alleen kunnen worden verwijderd door de schijf zelf te beschadigen (krassen of breken). Als het verbod programmatisch is, kan het worden verwijderd of omzeild.

Een tegen schrijven beveiligd bestand verwijderen
Een tegen schrijven beveiligd bestand verwijderen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkst te verwijderen bestanden zijn die met de eigenschap "Alleen-lezen" in hun attributen. Om dit kenmerk te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het vereiste bestand en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu (vervolgkeuzelijst). Schakel in het geopende venster onder aan het tabblad 'Algemeen' het selectievakje naast het item 'Alleen lezen' uit. Het bestand kan nu worden verwijderd.

Stap 2

Als het te verwijderen bestand zich op een andere computer op het lokale netwerk bevindt, of als uw account niet de eigenaar van het bestand is, wordt het attribuut geweigerd. Om deze status te wijzigen, heeft u een account met beheerdersrechten nodig op de pc waarvan u het bestand wilt verwijderen. Als het account waaronder u bent ingelogd deze rechten heeft, opent u het eigenschappenvenster voor het bestand met behulp van de hierboven beschreven methode. Selecteer in dit venster het tabblad "Beveiliging" en zoek het item "Geavanceerd". Klik erop.

Stap 3

Klik op de knop "Eigenaar". U ziet welk account is geregistreerd als de eigenaar van het bestand. Hieronder vindt u een lijst met potentiële eigenaren waaruit u het account kunt selecteren waarmee u bent ingelogd. Bevestig uw keuze door op OK te klikken. Als u geen keuze kunt maken, heeft uw account geen beheerdersrechten. Ga dan op dezelfde manier te werk als in de eerste paragraaf van deze handleiding.

Stap 4

Als het bestand zich op het lokale netwerk bevindt en de map waarin het zich bevindt wordt gedeeld op het niveau Alleen-lezen, kan het alleen worden verwijderd nadat de netwerkbeheerder dit kenmerk heeft gewijzigd in Volledig beheer. Als u een beheerder bent, klikt u met de rechtermuisknop op het bestandspictogram, selecteert u "Delen en beveiliging" en wijzigt u de vereiste parameter. Verwijder vervolgens het gewenste bestand.

Aanbevolen: