Hoe Te Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd
Hoe Te Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd

Video: Hoe Te Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd

Video: Hoe Te Formatteren Als De Schijf Tegen Schrijven Is Beveiligd
Video: HOE USB STICK HERSTELLEN TOT VOLLEDIGE CAPACITEIT ?? 2024, Mei
Anonim

Een bepaalde categorie gebruikers installeert beveiliging op harde schijven. Het voorkomt dat zowel per ongeluk belangrijke gegevens worden verwijderd als dat de harde schijf op een bepaalde manier volledig wordt geformatteerd.

Hoe te formatteren als de schijf tegen schrijven is beveiligd
Hoe te formatteren als de schijf tegen schrijven is beveiligd

Noodzakelijk

Windows 7 schijf

instructies:

Stap 1

Het omzeilen van een dergelijke bescherming is niet moeilijk. Ten eerste wordt deze functie automatisch uitgeschakeld wanneer u in een DOS-omgeving werkt. Ten tweede zijn er speciale programma's waarmee je alle harde schijven kunt formatteren. Ten derde kan deze functie vóór het formatteren worden uitgeschakeld, zelfs als u deze niet hebt geactiveerd.

Stap 2

De functie van het beschermen van bestanden, mappen en volledige partities van harde schijven wordt actief gebruikt door het Windows Seven-besturingssysteem. Soms zijn er situaties waarin u geen toegang hebt tot uw eigen bestanden nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd. Dit gebeurt meestal wanneer u een andere gebruikersnaam gebruikt.

Stap 3

In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de eigenaar van de mappen of harde schijfpartitie te wijzigen. Open het menu Deze computer en navigeer naar de eigenschappen van de lokale schijf die u wilt formatteren. Ga naar het tabblad "Beveiliging". Zoek onderaan het venster dat verschijnt de knop "Geavanceerd" en klik erop.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Eigenaar" en klik op de knop "Wijzigen". Selecteer het account dat u momenteel gebruikt, vink het vakje aan naast "Vervang eigenaar van containers en objecten". Klik op de knop Toepassen. Wacht tot de bewerking is voltooid. Opmerking: om de eigenaar van een lokale schijf te wijzigen, moet u een account met beheerdersrechten gebruiken.

Stap 5

Als u de eigenaar van de partitie niet wilt wijzigen, formatteert u de schijf met de installatieschijf van Windows 7. Plaats deze in de schijf en voer het installatieprogramma uit.

Stap 6

Open het menu Geavanceerde herstelopties. Navigeer naar Opdrachtprompt. Typ de opdracht Format D:, waarbij D de letter is van de partitie die u wilt formatteren. Start uw computer opnieuw op nadat het formatteringsproces is voltooid.

Aanbevolen: