Een Djvu-boek Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Djvu-boek Afdrukken
Een Djvu-boek Afdrukken

Video: Een Djvu-boek Afdrukken

Video: Een Djvu-boek Afdrukken
Video: Afdrukken met Word 2024, April
Anonim

Het DjVu-formaat is onmisbaar als u een gescand document zonder herkenning moet opslaan, vooral voor boeken met wetenschappelijke en technische inhoud met een overvloed aan formules en cijfers. Ook gebruikt voor het opbergen van tijdschriften, geschiedenisboeken, manuscripten. Het is het belangrijkste formaat voor moderne digitale bibliotheken.

Een djvu-boek afdrukken
Een djvu-boek afdrukken

instructies:

Stap 1

De meest gebruikelijke editor voor het bekijken van Djvu-bestanden is DjvuReader. Het heeft echter een belangrijk nadeel: het staat niet toe om een document te verzenden om af te drukken. Veel gebruikers worden hiermee geconfronteerd en denken dat het onmogelijk is om een bestand in dit formaat af te drukken, maar dit is niet het geval. WinDjView is in dit geval een geweldig alternatief, het heeft een heleboel geavanceerde functies, zoals het wijzigen van afdrukinstellingen, schalen, afdrukken zonder rand, enzovoort. Als het bestand een tekstlaag bevat, is zoeken naar tekst en voorbeeld mogelijk.

Stap 2

De DjVu Solo-plug-in werkt per definitie als een add-on voor de internetbrowser. Er zijn verschillende manieren om een document af te drukken. Om een gescand boek af te drukken, kan dit worden gedaan via Fineprint, waarmee u de voltooide pagina's correct kunt opmaken, het heeft ook een "boekje" -modus, waarin het handig is om boeken in A5-formaat af te drukken. Om een bestand te verzenden om af te drukken, gebruikt u de knop Afdrukken die zich in de DjVu Solo zelf bevindt, en niet in de browser. Ook met fineprint kunt u het resultaat in pdf-formaat bekijken voordat u gaat afdrukken om fouten en schade aan het papier te voorkomen.

Om een grote afbeelding af te drukken, bijvoorbeeld A3-formaat, verzendt u het document om af te drukken via Acrobat Distiller, selecteert u het formaat (A3, A2 of aangepast). Daarna wordt het bestand geconverteerd naar pdf-formaat. Open het uiteindelijke bestand via Acrobat Reader, bekijk het en stuur het als alles in orde is om af te drukken.

Stap 3

Converteer het bestand naar een ander formaat zoals jpeg, pdf of doc en druk af vanuit de juiste editor. Om te converteren kunt u de volgende programma's gebruiken: Universal Document Converter, ABBYY_PDF_Transform of DoPDF.

Aanbevolen: