Hoe Maak Je Een Zip-archief

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zip-archief
Hoe Maak Je Een Zip-archief

Video: Hoe Maak Je Een Zip-archief

Video: Hoe Maak Je Een Zip-archief
Video: Een zip bestand maken 2024, Mei
Anonim

Archivers zijn programma's die het werk met bestanden optimaliseren om ze per post te verzenden, kleiner te maken of gewoon op te slaan. WinRar is het handigste archiveringsprogramma, wat wordt bevestigd door de grote vraag ernaar onder pc-gebruikers.

Hoe maak je een zip-archief
Hoe maak je een zip-archief

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - WinRar-programma of een andere archiver.

instructies:

Stap 1

Download het WinRar-programma naar uw computer vanaf de officiële website van de ontwikkelaar. Voer de installatie uit volgens de instructies van de installatiewizard.

Stap 2

Selecteer de bestanden die in het archief moeten worden opgenomen. Dit doet u door er gelijktijdig op te klikken met de linkermuisknop en de Ctrl-toets. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden, selecteer "Bestanden toevoegen aan archief". U ziet het WinRar-programmavenster.

Stap 3

Archiefparameters configureren. Stel de bestandscompressiemethode in - het maximum verandert hun grootte naar het minimum, maar de tijd voor het maken van het archief zal meer worden besteed dan bij het kiezen van de andere opties. Splits het archief indien nodig op in bestanden van een bepaalde grootte - meestal is dit nodig voor de daaropvolgende opname op verwisselbare media van een bepaalde grootte.

Stap 4

Als u extra bestanden aan het archief moet toevoegen, klikt u op de knop "Bladeren" in de rechterbovenhoek. U kunt onbeperkte hoeveelheid gegevens toevoegen. Selecteer een modus - werk bestanden bij, vervang ze, maak kopieën, enz.

Stap 5

Voer een naam in voor het archief. Als het is gemaakt voor latere verzending via internet, is het het beste om de naam in het Latijnse alfabet in te voeren - dit helpt problemen met de codering te voorkomen.

Stap 6

Selecteer op het tabblad "Geavanceerd" de configuratie die u nodig hebt. Als u een wachtwoord moet instellen, voert u dit in in het venster dat verschijnt nadat u op de knop "Wachtwoord instellen" hebt geklikt. Versleutel de bestandsnamen indien nodig. Zodat wanneer u het archief in het programma opent, hun namen niet worden weergegeven.

Stap 7

Ga terug naar het tabblad Algemeen. Selecteer het archiefformaat - ZIP. Klik op de knop "OK" en start daarmee het proces van het archiveren van bestanden. Bereken de tijd die nodig is om deze bewerking uit te voeren op basis van de grootte van de bestanden, hun aantal en de compressiemethode - hoe minder compressie, hoe minder tijd het kost om te archiveren.

Aanbevolen: