Een Visueel Basisproject Maken Basic

Inhoudsopgave:

Een Visueel Basisproject Maken Basic
Een Visueel Basisproject Maken Basic

Video: Een Visueel Basisproject Maken Basic

Video: Een Visueel Basisproject Maken Basic
Video: Basisproject maken in Eplan P8 2024, Mei
Anonim

Visual Basic is een software-ontwikkelomgeving die is ontwikkeld door Microsoft en een programmeertaal bevat. Het erfde de stijl en deels de syntaxis van zijn voorganger, de BASIC-taal. De Visual Basic-ontwikkelomgeving bevat tools voor het werken met gebruikersinterfaceontwerp.

Een visueel basisproject maken basic
Een visueel basisproject maken basic

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd Visual Studio-programma;
  • - programmeervaardigheden.

instructies:

Stap 1

Start het Visual Studio-programma, maak een project om het maken van het Visual Basic-programma te voltooien. Om dit te doen, selecteert u het menu "Bestand" en daarin de opdracht "Nieuw project". Selecteer in het dialoogvenster de optie "Windows-toepassing" en klik op de knop "OK". Er wordt een formulier geopend in de interface. Standaard krijgt het project de naam WindowsApplication1. Een Visual Basic-project is waar de onderdelen van het programma worden opgeslagen en georganiseerd. Het formulier dat wordt geopend bij het maken van een project, is het venster dat wordt weergegeven wanneer het programma wordt gestart. Dienovereenkomstig, als het programma meerdere vensters heeft, kan het project verschillende formulieren bevatten.

Stap 2

Voeg besturingselementen uit de Toolbox toe aan het formulier. Het bevindt zich aan de linkerkant van het venster en bevat verschillende tabbladen, waaronder "Alle formulieren", "Componenten", "Gegevens". Elk tabblad heeft een specifieke set bewerkingen die besturingselementen of componenten vertegenwoordigen die aan de toepassing kunnen worden toegevoegd wanneer een project wordt gemaakt in Visual Studio.

Stap 3

Selecteer de Toolbox, klik op het tabblad "Alle formulieren", sleep het besturingselement "Panel" naar de linkerbovenhoek van uw formulier. Verplaats op dezelfde manier het element Tekstgebied naar het Visual Basic-programmaproject. Om de positie te wijzigen, sleept u deze eenvoudig met de linkermuisknop naar de gewenste locatie op het formulier.

Stap 4

Voeg op dezelfde manier knoppen toe aan de rechterkant van het tekstblok. Selecteer vervolgens het item dat overeenkomt met het projecttype, bijvoorbeeld "Webbrowser" en plaats het onder het paneel. Elk toegevoegd besturingselement bevat een speciale code die het uiterlijk bepaalt, evenals de taken die het besturingselement uitvoert. U kunt uw eigen code maken, bijvoorbeeld voor een knop om het uiterlijk te veranderen, een specifieke taak toe te voegen, maar dit is een arbeidsintensief proces. Het is veel gemakkelijker om dit te bereiken door het project in Visual Basic te bewerken.

Stap 5

Pas vervolgens het uiterlijk van het programma aan, voeg de code toe die hun gedrag definieert. Voeg indien nodig aangepaste besturingselementen toe. Voer vervolgens een proefrun uit en test uw programma, indien nodig, ga terug naar de ontwerper van het Visual Basic-project en verhelp de tekortkomingen.

Aanbevolen: