Hoe Ondertitels Aan Video's Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Ondertitels Aan Video's Toe Te Voegen
Hoe Ondertitels Aan Video's Toe Te Voegen

Video: Hoe Ondertitels Aan Video's Toe Te Voegen

Video: Hoe Ondertitels Aan Video's Toe Te Voegen
Video: Hoe SRT-bestand aan AVI video toe te voegen 2024, Mei
Anonim

Ondertitels zijn een script voor de audiotrack van een videobestand. Ze kunnen zowel voor het onderwijs als voor mensen met een gehoorbeperking worden gebruikt. Om ondertitels voor een bestand in te stellen, kunt u het overeenkomstige menu-item van de videospeler die u gebruikt gebruiken.

Hoe ondertitels aan video's toe te voegen
Hoe ondertitels aan video's toe te voegen

instructies:

Stap 1

De meeste programma's die zijn ontworpen om videobestanden af te spelen, hebben de functie om ondertitels te verbinden met het videobestand dat wordt afgespeeld. Een van de meest voorkomende zijn VLC Media Player, KMP en Media Player Classic.

Stap 2

Open het videobestand met een willekeurige speler. Om dit te doen, kunt u met de rechtermuisknop op het videobestand klikken en het menu "Openen met" selecteren. Selecteer in de aangeboden lijst een handig programma om af te spelen en klik op OK.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het afspeelgedeelte en selecteer "Ondertitels" - "Bestand openen". Geef het pad op naar het ondertitelbestand dat u in SRT-indeling wilt toevoegen. Na selectie wordt het gewenste tekstpakket geladen en weergegeven op het scherm tijdens het afspelen van de film.

Stap 4

Ondertitels worden automatisch in de videospeler opgenomen als ze dezelfde naam hebben als het videobestand. Ze zijn beschikbaar voor opname door met de rechtermuisknop op het afspeelgebied te klikken en de gewenste taaltrack te selecteren in de beschikbare optie "Ondertitels".

Stap 5

Als u tekst aan video wilt toevoegen, kunt u gespecialiseerde video-editors gebruiken. Met Movavi Video Editor kunt u bijvoorbeeld een extern ondertitelingsbestand in een video invoegen en opslaan. Download het editorprogramma en installeer het vervolgens met behulp van het meegeleverde installatiebestand.

Stap 6

Open het gedownloade programma en voeg een videobestand toe door de optie "Bestand" - "Openen" te kiezen. Breng daarna het ondertitelbestand over naar het editorvenster of selecteer de optie "Bijschriften". Importeer het gewenste ondertitelbestand of schrijf uw eigen commentaar op de video met behulp van de interface-elementen. Sla na het voltooien van de bewerking het resultaat op door het tabblad "Bestand" - "Opslaan" te selecteren. Het invoegen van de vereiste ondertitels kan ook worden uitgevoerd via de optie "Importeren" in het programmavenster.

Aanbevolen: