Hoe Ondertitels Aan Avi . Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Ondertitels Aan Avi . Toe Te Voegen
Hoe Ondertitels Aan Avi . Toe Te Voegen

Video: Hoe Ondertitels Aan Avi . Toe Te Voegen

Video: Hoe Ondertitels Aan Avi . Toe Te Voegen
Video: Hoe SRT-bestand aan AVI video toe te voegen 2024, Mei
Anonim

Ondertitels zijn ondertitels die op het scherm worden weergegeven tijdens het afspelen van video en als aanvulling op de audiotrack. Dergelijke tekst kan worden geschreven met behulp van de ondertitelingstool en worden opgeslagen in een apart bestand of worden ingevoegd in een avi met behulp van het ondertitelingsfilter voor de VirtualDub-editor.

Hoe ondertitels aan avi. toe te voegen
Hoe ondertitels aan avi. toe te voegen

Noodzakelijk

  • - avi-bestand;
  • - Subtitle Tool-programma;
  • - Ondertitelfilter;
  • - VirtualDub-programma.

instructies:

Stap 1

Subtitle Tool vereist geen extra stappen voor installatie, waarbij een pictogram op het bureaublad wordt gemaakt om het te starten. Dubbelklik op het bestandspictogram Subtitle Tool.exe om te beginnen met het maken van ondertitels. Druk op de Player-knop om het spelervenster te openen en selecteer het avi-bestand in het dialoogvenster dat moet worden aangevuld met tekst.

Stap 2

Navigeer naar het segment van de video waar de ondertitels moeten beginnen met behulp van de afspeelbedieningsknoppen in het onderste deel van het spelervenster en klik op de knop Invoegen. Voer in het tabblad Bewerken van de editor de gewenste tekst in. Deze inscriptie is standaard vijf seconden zichtbaar, maar u kunt dit interval vergroten of verkleinen door een andere tijd op te geven in het veld Verbergen.

Stap 3

Om door te gaan met het maken van het volgende ondertitelgedeelte, klikt u op de knop Toepassen & volgende. Voer alle andere labels op dezelfde manier in.

Stap 4

Om de gemaakte ondertitels als een apart bestand op te slaan, klikt u op de knop Opslaan en selecteert u de gewenste extensie. Als u het gemaakte bestand gaat gebruiken als externe ondertitels die in de speler kunnen worden geladen tijdens het kijken naar een film, selecteert u de srt-extensie. Als u ondertitels in een video wilt insluiten met VirtualDub, maakt u een ssa.

Stap 5

Nadat u op de knop OK hebt geklikt, voert u de naam van het opgeslagen bestand in. Om correct in de speler te laden, moet de naam van het ondertitelbestand overeenkomen met de naam van het avi-bestand waarvoor deze tekst is gemaakt. Sla de ondertitels op in je videomap.

Stap 6

Als u ondertitels rechtstreeks in de film wilt insluiten, start u het VirtualDub-programma en opent u het avi-bestand erin met de toetsen Ctrl + O. Schakel in het menu Video de optie Volledige verwerkingsmodus in.

Stap 7

Om met ondertitels te werken, heb je het Subtitler-filter nodig, dat te vinden is op de VirtualDub-sites. Pak het gedownloade archief uit in de map Plugins onder de map VirtualDub.

Stap 8

Download het filter voor het aansluiten van ondertitels. Gebruik hiervoor de optie Filters van het menu Video en klik op de knop Toevoegen. Nadat u de lijst met beschikbare filters hebt geopend, selecteert u er Ondertitelaar uit. Als u dit filter nog niet eerder hebt gebruikt, klikt u op de knop Laden en selecteert u het bestand Subtitler.vdf.

Stap 9

Klik in het venster Instellingen ondertiteling op de knop rechts van het veld voor de bestandsnaam, selecteer titels met de ssa-extensie en gebruik de knop OK. Je kunt de video met ondertiteling bekijken door op de afspeelknop te klikken.

Stap 10

Om een film met tekst op te slaan, past u de bestandscompressie aan met de optie Compressie in de menu's Video en Audio. Sla het gewijzigde bestand op met de optie Opslaan als avi in het menu Bestand.

Aanbevolen: