Een Foto Kleuren Zonder Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Kleuren Zonder Photoshop
Een Foto Kleuren Zonder Photoshop

Video: Een Foto Kleuren Zonder Photoshop

Video: Een Foto Kleuren Zonder Photoshop
Video: Les 350 Photoshop CC 2021 - Zwart witte foto omzetten naar kleur 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is een van de meest populaire grafische editors. Het neemt echter veel ruimte in beslag op de harde schijf, stelt hoge eisen aan de computerprestaties en is nogal moeilijk te leren. Voor gebruikers die niet professioneel met afbeeldingen gaan werken, maar soms hun foto's willen bewerken, is een lichtere foto-editor, bijvoorbeeld PhotoFiltre, voldoende.

Een foto kleuren zonder Photoshop
Een foto kleuren zonder Photoshop

instructies:

Stap 1

Download PhotoFiltre door de link te volgen https://photofiltre.free.fr/download_en.htm. Installeer het. Als u wilt, kunt u de draagbare versie downloaden, die geen installatie vereist en kan worden uitgevoerd vanaf flashstations en andere draagbare media. PhotoFiltre weegt ongeveer 4 MB, dat is tien keer minder dan Adobe Photoshop. Download het Russification-bestand (Russisch) op dezelfde pagina. Het wordt gedownload in het archief - pak het uit. Ga naar de map waar het programma is geïnstalleerd (meestal is dit de map C:\Program Files\PhotoFiltre) en kopieer daar het TranslationRU Russification-bestand. Verwijder in dat geval het TranslationEN-bestand

Stap 2

Voer nu het programma uit - de interface wordt in het Russisch weergegeven. Selecteer een afbeelding voor verwerking: "Bestand" -> "Openen". Om een bepaald element van de foto met een bepaalde kleur te schilderen, moet je het eerst selecteren. Om dit te doen, heeft het programma verschillende tools - je kunt ze zien in het rechterpaneel. U kunt een gebied van een specifieke kleur selecteren met behulp van het gereedschap Toverstaf (wijzig de tolerantie om aan te passen). Daarnaast zijn er nog een aantal andere tools beschikbaar. Klik op het pijlpictogram "Selectie" - hieronder verschijnen de gereedschappen "Lasso", "Polygoon", "Rechthoek", "Ellips", enz.

Stap 3

Een voorbeeld van een selectie met de "Lasso". Klik op dit pictogram en beweeg uw cursor over het gewenste item. In dit voorbeeld is het blad van de bloem geselecteerd.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik op Vullen. Vink het vakje naast Vullen aan. Selecteer de gewenste kleur in het palet, specificeer de transparantie (hoe meer transparantie, hoe minder helder de vulkleur). Kies een stijl of textuur naar wens. Als u de rand rond het geselecteerde element niet wilt zien, schakelt u het selectievakje naast het item "Rand" uit. Klik OK.

Stap 5

Als alles bij u past, gaat u naar het tabblad "Selectie" en klikt u op "Alles selecteren" - de wijziging wordt van kracht. U kunt de hele foto op dezelfde manier inkleuren.

Stap 6

Als u geen selectie wilt gebruiken, schilder dan gewoon de afbeelding met de gereedschappen Penseel, Grafisch penseel, Rand.

Aanbevolen: