Hoe Mkv-bestanden Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Mkv-bestanden Te Converteren
Hoe Mkv-bestanden Te Converteren

Video: Hoe Mkv-bestanden Te Converteren

Video: Hoe Mkv-bestanden Te Converteren
Video: How to convert MKV to MP4 2024, Mei
Anonim

MKV is een flexibel open videoformaat dat vaak wordt gebruikt voor High Definition-video's. Ook MKV is de basis voor WebM-video die wordt gebruikt om internetvideo voor iedereen beschikbaar te maken. Helaas ondersteunen niet alle apparaten MKV-weergave zoals iPad, iPod, iPhone, PSP en enkele andere. Daarom rijst vaak de vraag om het MKV-formaat (matroska) naar MP4 te converteren, wat veelzijdiger is.

Hoe mkv-bestanden te converteren
Hoe mkv-bestanden te converteren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - WinX MKV Converter-programma.

instructies:

Stap 1

Met Convert MKV to MP4 kun je matroska-bestanden bekijken waar je maar wilt. Bij het converteren kun je de mogelijkheden van het matroska-formaat beperken of uitbreiden: je behoudt HD-video en surround sound, maar je kunt ook extra audiotracks, meertalige ondertitels, hoofdstukken en meer toevoegen. Verklein desgewenst de grootte van het MKV-bestand door onnodige ondertitels of taalsporen te verwijderen.

Stap 2

WinX MKV Converter is het meest geschikt voor het converteren van MKV naar MP4-bestanden, omdat het een hoge conversiesnelheid garandeert en multithreading ondersteunt, wat handig is voor eigenaren van multi-coreprocessors (en nu zijn alle moderne processors multi-core). Het past ook de VBR-coderingsmodus aan die in MKV zelf wordt gebruikt. Bij het coderen kunt u het gewenste kwaliteitsniveau of het bereik van acceptabele bitrates selecteren.

Stap 3

Om MKV naar MP4 te converteren met deze converter, downloadt u het van de site van de ontwikkelaar en installeert u het op uw computer. Nadat het programma is gestart, verschijnt het hoofdvenster, klik op het item "Bestand toevoegen" in het menu om het videobestand voor conversie te laden.

Stap 4

In de "Bestandslijst" kunt u zien dat elke audiotrack optioneel is en kan worden uitgeschakeld, u kunt kiezen welke track u wilt converteren. Selecteer "naar MP4" of "naar HD MP4" (als u high-definition video wilt) in het programmamenu als het formaat dat u wilt uitvoeren.

Stap 5

Klik vervolgens met de linkermuisknop op "Bladeren" in het gebied met uitvoerinstellingen en kies een map om het uiteindelijke bestand op te slaan. Nadat u alle hierboven beschreven stappen hebt voltooid, klikt u op de knop "Start" en wacht u tot het einde van het proces van het converteren van het MKV-bestand.

Aanbevolen: