Hoe Opera Standaard Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Opera Standaard Te Gebruiken
Hoe Opera Standaard Te Gebruiken

Video: Hoe Opera Standaard Te Gebruiken

Video: Hoe Opera Standaard Te Gebruiken
Video: Opera installeren (2017) - Opera Snelle, veilige, makkelijk te gebruiken webbrowser 2023, December
Anonim

Met een vrij breed scala aan aanpassingsopties blijft de Opera-browser "licht" en een snelle manier om webpagina's te openen. De ontwikkelaars hebben de mogelijkheid geboden om dit programma voor elk type besturingssysteem te installeren en hebben ook versies voor telefoons en tablets gemaakt. Als uw internettoegang slecht is en u vaak grote bestanden moet downloaden, is het beter om Opera als standaardbrowser in te stellen. De eenvoudigste manier om dit te doen is direct nadat u het programma op uw computer hebt geïnstalleerd.

Hoe Opera standaard te gebruiken
Hoe Opera standaard te gebruiken

instructies:

Stap 1

Ga naar de officiële website van het Opera-programma en selecteer de distributiekit die past bij uw besturingssysteem. U kunt twee installatiemethoden kiezen: met en zonder de programmadistributiekit op uw harde schijf op te slaan. Het is beter om de eerste methode te kiezen, maar wanneer u vanaf een harde schijf installeert, heeft u een netwerkverbinding nodig.

Stap 2

Wanneer het downloaden is voltooid, voert u het gedownloade installatieprogramma uit door erop te dubbelklikken. Vergeet niet om het internet verbonden te houden. Het programma installeert de browser zonder uw tussenkomst. Helemaal aan het einde van de installatie zal het installatieprogramma de systeemconfiguratie controleren, vaststellen dat er andere browsers op de computer zijn geïnstalleerd, waarvan er één mogelijk al standaard is geïnstalleerd, en onmiddellijk een venster weergeven met een bijbehorende melding. Op de vraag van het systeem "Definieer Opera als de standaardtoepassing voor surfen op het web?" antwoord bevestigend door op de knop "Ja" te klikken.

Stap 3

In dit geval wordt de browser onmiddellijk geconfigureerd met de standaardinstellingen. Maar hoe installeer je een onbekende applicatie zonder de mogelijkheden ervan in de praktijk te testen? Natuurlijk, als je Opera al hebt geïnstalleerd, maar je maakt gewoon kennis met de functies, dan heb je standaard waarschijnlijk een andere browser geconfigureerd. Maar nu waardeerde u de verdiensten van Opera en besloot u het te gebruiken als uw hoofdprogramma om op internet te surfen. Dan zult u kleine wijzigingen moeten aanbrengen in de programma-instellingen.

Stap 4

Start de browser op een manier die voor u handig is. Selecteer in het hoofdmenu van het programma de items "Extra" - "Algemene instellingen". Het hoofdvenster met programma-instellingen wordt geopend met verschillende tabbladen. U kunt dit venster ook oproepen met de sneltoets Ctrl + F12. Ga naar het laatste tabblad - "Geavanceerd".

Stap 5

Selecteer in het linkerdeel van het venster de opdrachtengroep "Programma's". In het midden, onder het tekstveld, staat een selectievakje naast het opschrift "Controleer of Opera de standaardbrowser is". Zet een vinkje in dit selectievakje en klik op de knop "Instellingen" rechts van het bijschrift. In het instellingenvenster dat wordt geopend, kunt u op de knop "Alles selecteren" klikken of naar eigen goeddunken andere parameters instellen.

Stap 6

Sluit dit venster door op OK te klikken en bevestig de wijzigingen in het venster met algemene instellingen door op OK te klikken. Start uw browser opnieuw. U zult merken dat de door u aangebrachte wijzigingen niet zijn doorgevoerd en het programma vraagt u opnieuw om Opera als uw standaardbrowser te installeren. Bevestig uw beslissing om haar als zodanig aan te wijzen door op "Ja" te klikken in het aanvraagvenster. Zorg ervoor dat de geselecteerde browser als standaard is ingesteld - open een map met webdocumenten en u zult zien dat hun pictogrammen zijn veranderd in het Opera-snelkoppelingspictogram. Bovendien ziet u in het venster "Instellingen" op het tabblad "Geavanceerd" dat de instellingen die u in de vorige stap hebt geselecteerd, niet meer kunnen worden bewerkt.

Aanbevolen: