Hoe Maak Je Een Cd Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cd Schoon?
Hoe Maak Je Een Cd Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Cd Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Cd Schoon?
Video: Hoe je Krassen van je spel eraf haalt 2023, December
Anonim

Als het plotseling onmogelijk wordt om informatie van een cd/dvd te lezen, moet deze worden schoongemaakt. Hierdoor kunt u krassen, vingerafdrukken en ander vuil van het oppervlak van de schijf verwijderen.

Hoe maak je een cd schoon?
Hoe maak je een cd schoon?

Noodzakelijk

  • - Zachte stof;
  • - alcoholische dranken;
  • - Tandpasta;
  • - zeep;
  • - water.

instructies:

Stap 1

Veeg de schijf schoon met een zachte doek of verwijder stof indien mogelijk met een blikje perslucht. Veeg de media in een rechte beweging van het midden naar de buitenkant. Maak in geen geval circulaires, omdat dit de schijf kan beschadigen.

Stap 2

Meng alcohol en water in een verhouding van 1: 1. Bevochtig een stuk zachte doek met de resulterende oplossing en veeg de schijf ermee schoon, zoals beschreven in de vorige stap. Als er plakkerige plekken op het oppervlak zijn, zoals van suikerhoudende dranken of voedsel, verwijder deze dan met water en verdund afwasmiddel.

Stap 3

Knijp een kleine hoeveelheid niet-schurende tandpasta op een schoteltje en verdun met water. Doop een wattenstaafje in de resulterende oplossing en polijst hiermee de krassen op de schijf. Spoel de compact vervolgens af onder stromend water. Veeg de schijf schoon met een droge, zachte doek. Plaats het vervolgens in de speler.

Stap 4

Als het geluid springt en blijft overslaan, verwijder dan de schijf en herhaal de reinigingsprocedure vanaf het begin. Let er vooral op dat alle krassen verdwijnen wanneer de schijf wordt gepolijst met tandpasta.

Stap 5

Bij het verwijderen van vuil en vingerafdrukken kunt u zich beperken tot het afnemen van het oppervlak met een doek die is bevochtigd met isopropyl, gedenatureerde of ethylalcohol. Beweeg daarbij ook van het midden van de schijf naar de randen en veeg de schijf droog om het proces af te ronden.

Stap 6

Onthoud dat agressieve oplosmiddelen zoals benzine, kerosine of aceton niet mogen worden gebruikt om de "blanco" schoon te maken. Dergelijke stoffen kunnen de schijf oplossen, waardoor deze volledig onbruikbaar wordt.

Stap 7

Je kunt de schijf ook schoonmaken door hem te bevochtigen met water en het schuim van gewone toiletzeep voorzichtig over het hele oppervlak te verdelen. Het kan alleen met de hand worden aangebracht, niet met een spons. Na het spoelen de compact goed schudden en laten drogen. Zodat er na het drogen geen strepen op het oppervlak achterblijven, dep het af met een badstof handdoek.

Aanbevolen: