Formules Schrijven In Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Formules Schrijven In Microsoft Word
Formules Schrijven In Microsoft Word

Video: Formules Schrijven In Microsoft Word

Video: Formules Schrijven In Microsoft Word
Video: How To Type Equation In Microsoft Word | Writing Equation In Word | Best Tutorial 2024, Mei
Anonim

Bijna elke student of scholier kreeg te maken met een probleem wanneer het bij het invullen van laboratorium-, controle- of praktisch werk nodig was om speciale formules in te voeren. De Microsoft Office-suite biedt een "Formule-editor" waarmee u formules in de tekst kunt invoegen en bewerken.

Formules schrijven in Microsoft Word
Formules schrijven in Microsoft Word

Noodzakelijk

Toepassing Formule-editor

instructies:

Stap 1

Microsoft Word 2003

Allereerst moet u een speciale knop voor het toevoegen van een formule aan de werkbalk toevoegen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de werkbalk en selecteert u vervolgens het menu "Aanpassen". Selecteer in het geopende venster de categorie "Invoegen", zoek vervolgens de knop "Formule-editor" en sleep deze naar de werkbalk.

Het kan ook zijn dat de "Formule-editor" niet wordt vermeld. Dit betekent dat deze add-on niet in uw MS Word is geïnstalleerd. Om deze applicatie te installeren, voert u het installatieprogramma uit en selecteert u in de categorie "Extra", "Formule-editor".

Stap 2

Sluit het venster "Instellingen" en klik op de knop "Formule-editor". Als gevolg hiervan zou er een venster voor u moeten verschijnen waaruit u alle tekens kunt selecteren die worden gebruikt bij het schrijven van formules (bijvoorbeeld breuken, wortels, matrices, graden, enz.).

Stap 3

Microsoft Word 2007

In deze versie van MS Word is het nog eenvoudiger om formules aan tekst toe te voegen. Het enige dat u hoeft te doen, is naar het gedeelte "Invoegen" te gaan en op de knop "Formule" te klikken.

Aanbevolen: