Formules Typen In Word

Inhoudsopgave:

Formules Typen In Word
Formules Typen In Word

Video: Formules Typen In Word

Video: Formules Typen In Word
Video: Formules typen in Word 2024, Mei
Anonim

In de teksteditor Microsoft Office Word wordt het werken met formules georganiseerd met behulp van een speciale invoegtoepassing genaamd Equation Editor. Beginnend met de versie van Word 2007, is het volledig geïntegreerd in de editor, vereist het geen extra installatie en wordt het in de Russische versie "Formula Builder" genoemd. De procedure voor het invoegen en bewerken van formules is niet moeilijk.

Formules typen in Word
Formules typen in Word

Het is nodig

tekstverwerker Microsoft Word 2007 of 2003

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor op de positie waar u de nieuwe formule wilt invoegen.

Stap 2

Als u Microsoft Word 2007 gebruikt, klikt u op het tabblad Invoegen op het Microsoft Word 2007-lint (de fabrikant noemde het menu "lint" bovenaan het editorvenster). In de uiterst rechtse groep commando's van dit tabblad ("Symbolen") is er een knop "Formule". U kunt de "Formula Builder" onmiddellijk inschakelen door op de knop zelf te klikken. Als u op het label aan de rechterrand klikt, wordt een lijst geopend met een relatief kleine selectie vooraf ingestelde formules. Soms is het handiger om een van de formules in de lijst te selecteren, zelfs als deze niet helemaal overeenkomt met de formule die u wilt invoegen. In dit geval wordt ook de "Formula Builder" ingeschakeld, maar de formule is al gevuld met symbolen en op een bepaalde manier opgemaakt - u hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen.

Stap 3

Gebruik sjablonen, lijsten met speciale tekens, voorbeeldindelingen in het menu Formula Builder om een nieuwe formule te maken of bewerk de formule die in de lijst is geselecteerd.

Stap 4

Voeg de geconstrueerde formule toe aan de collectie als u verwacht dat deze in de toekomst van tijd tot tijd opnieuw zal worden gebruikt. Selecteer hiervoor de formule en ga opnieuw naar het tabblad "Invoegen". Open op de knop "Formule" de vervolgkeuzelijst en selecteer de onderste regel - "Sla de selectie op in de verzameling formules".

Stap 5

Wanneer u Microsoft Word 2003 gebruikt, moet de vergelijkingseditor worden geïnstalleerd voordat u met formules gaat werken - deze wordt niet samen met de teksteditor geïnstalleerd. Na de installatie moet u voor het gebruiksgemak een link ernaartoe maken in het menu. Open hiervoor het gedeelte "Service" in het menu en selecteer de regel "Instellingen". Klik op het tabblad Opdrachten en klik op Invoegen in de lijst Categorieën. Er wordt een extra venster geopend, in het rechterdeelvenster moet u de "Formule-editor" vinden en deze met de muis naar het editormenu slepen. De procedure voor het gebruik van dit onderdeel en de functionaliteit ervan verschillen weinig van Microsoft Word 2007.

Aanbevolen: