Formules Invoegen In Word

Inhoudsopgave:

Formules Invoegen In Word
Formules Invoegen In Word

Video: Formules Invoegen In Word

Video: Formules Invoegen In Word
Video: Het invoegen van formules in Word - 69.mp4 2024, Mei
Anonim

Mensen met wiskundige specialiteiten moeten vaak formules gebruiken in teksten. Formules zijn gemakkelijk te lezen als ze in een bekende vorm zijn geschreven - zoals in een leerboek, naslagwerk, notitieboekje. Laten we eens kijken hoe we ze kunnen invoeren bij het werken in Microsoft Word 2003 en 2007.

Formule
Formule

instructies:

Stap 1

Microsoft Word 2003

Kijk eens goed naar de werkbalk. Zoek de knop met het symbool in de afbeelding.

Stap 2

Wanneer u erop klikt, wordt een formule in de tekst ingevoegd en wordt een extra werkbalk geopend met velden waarmee u verschillende patronen, tekens en symbolen kunt invoeren die vaak worden gebruikt in de wiskunde. Bijvoorbeeld: operatoren, logische symbolen, Griekse letters, breukpatronen, integrale patronen, enz. Met behulp van deze sjablonen kunt u een formule van elke complexiteit samenstellen.

Stap 3

Als de knop niet op de werkbalk staat, opent u het menu Werkbalk aanpassen, tabblad Opdrachten. Selecteer de categorie "Invoegen" en zoek aan de rechterkant van het venster de regel "Formule-editor". Voeg het toe aan de werkbalk met een simpele slepen en neerzetten.

Stap 4

In Microsoft Word 2007 bevindt de knop Formule zich op de pagina Invoegen van het lintmenu.

Stap 5

Wanneer u erop klikt, verschijnt er een plaats voor het invoegen van een formule op het documentblad en verschijnt een tijdelijk tabblad "Ontwerp" in het bovenste menu. Formules worden ingevoerd via dit tabblad en het toetsenbord.

Aanbevolen: