Formules Invoeren In Microsoft Excel In

Inhoudsopgave:

Formules Invoeren In Microsoft Excel In
Formules Invoeren In Microsoft Excel In

Video: Formules Invoeren In Microsoft Excel In

Video: Formules Invoeren In Microsoft Excel In
Video: MS Excel formules invoeren 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel maakt het veel gemakkelijker om op een groot aantal verschillende gebieden te werken, dankzij de snelle en hoogwaardige berekeningen die formules bieden. U stelt de formules in die de volgorde van acties en berekeningen in Excel bepalen, en om ervoor te zorgen dat alle berekeningen correct zijn, moet u de regels kennen voor het invoeren van formules in programmablokken. In de formule voor zijn prestaties moet u bepaalde waarden van hoeveelheden vervangen. U moet ook de betekenissen kennen van de operatoren die bepalen welke acties op de waarden moeten worden uitgevoerd - bijvoorbeeld optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machtsverheffen, percentage, enzovoort.

Formules invoeren in Microsoft Excel in
Formules invoeren in Microsoft Excel in

instructies:

Stap 1

Alle Excel-formules beginnen met een gelijkteken. Gekoppelde haakjes in Excel zijn voor het gemak altijd vetgedrukt. U moet ook verschillende vergelijkingsoperatoren onthouden, zonder welke het onmogelijk is om formules samen te stellen - gelijktekens, meer, minder, niet minder, niet meer, niet gelijk. Ze resulteren allemaal in onwaarheid of waarheid.

Stap 2

Gebruik het &-teken om tekstwaarden te combineren in een formule. Daarnaast zijn adresoperatoren of bereikoperatoren belangrijk in formules, die bepalen in welke cellen de formule moet worden toegepast (bijvoorbeeld A1: E4). Gebruik een puntkomma om niet-aangrenzende celverwijzingen te combineren.

Stap 3

Let bij het opstellen van een formule altijd op de juiste adressering. Om dit te doen, selecteert u met de muisknop de cel waarin u de formule wilt plaatsen en voert u daarin een gelijkteken in. Selecteer vervolgens de cel die u in de formule wilt weergeven, of een celbereik.

Stap 4

Voer vervolgens de operator in de cel in. Druk op Enter. Wanneer u niet-aaneengesloten cellen selecteert, voert u de operator in de eerste en laatste cellen in, en vergeet u de unie-operator niet.

Stap 5

Elke cel heeft zijn eigen individuele adres, gedefinieerd per rij en kolom. Een relatieve referentie is een record van dit adres, bijvoorbeeld A3 of B8. Als je in cel A3 de formule = A3 invoert en de cel met de formule naar beneden sleept, dan verandert de formule automatisch in = A4.

Stap 6

Formules in Excel werken alleen als ze foutloos zijn geschreven. Er zijn enkele van de meest voorkomende fouten in formules. Als ##### wordt weergegeven als een fout, betekent dit dat het resultaat van de formule niet in de cel past, of dat het resultaat een negatief getal is. Fout #WAARDE! geeft een ongeldig argumenttype aan.

Stap 7

Fout #NAME? betekent dat het programma de naam in de formule niet kon herkennen. # ND staat voor ongedefinieerde gegevens in een formule. #KOPPELING! Is een fout die een ongeldige verwijzing naar een ongeldige of verwijderde cel aangeeft.

Stap 8

Fout #NUM! Geeft aan dat een numerieke waarde niet correct is voor presentatie in het programma. Als u overlappende gebieden in uw tabel heeft die geen gemeenschappelijke cellen hebben, ziet u een formulefout # NULL!

Aanbevolen: