Hoe Een Tekstbestand Naar Pdf Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tekstbestand Naar Pdf Te Converteren
Hoe Een Tekstbestand Naar Pdf Te Converteren

Video: Hoe Een Tekstbestand Naar Pdf Te Converteren

Video: Hoe Een Tekstbestand Naar Pdf Te Converteren
Video: How to Convert Word to PDF 2024, Mei
Anonim

Het PDF-formaat is uitgevonden door AdobeSystems voor het overbrengen van documenten met afbeeldingen, tabellen. Indien nodig kunt u ook een tekstbestand converteren naar een PDF-document. U kunt het op elk apparaat en vanuit elk besturingssysteem openen. Daarnaast is dit format speciaal ontwikkeld voor documentbeheer in bedrijven. Het neemt minder opslagruimte in beslag en is gemakkelijk te blokkeren voor bewerking door anderen.

Hoe een tekstbestand naar pdf te converteren
Hoe een tekstbestand naar pdf te converteren

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de converter installeren. Een van de beste PDF-programma's is Nitro PDF Professional. Koop het of download een testversie. Start de applicatie en volg de instructies. Start na de installatie uw computer opnieuw op.

Stap 2

Nu moet u de aanwezigheid van de converter in het systeem controleren. Ga hiervoor naar "Start / Instellingen / Printers". Het printervenster wordt geopend en u ziet of er een printer is met de naam Nitro PDF Creator. Zo ja, dan is de installatie gelukt.

Stap 3

Vervolgens moet u de afdrukinstellingen maken. Klik met de rechtermuisknop op de Nitro PDF Creator-printer. Klik in het vervolgkeuzemenu op het submenu "Afdrukinstellingen …". Het instellingenvenster wordt geopend. Het zal een sectie Opslaan hebben. Geef de locatie op waar alle nieuw gemaakte PDF-documenten zullen worden geschreven, evenals de acties die moeten worden ondernomen als bestanden met dezelfde naam in de opgegeven map worden gevonden.

Stap 4

Selecteer in de sectie Naleving een standaard voor het gegenereerde PDF-document. Voer in het gedeelte Documentinformatie de metagegevens voor de gegenereerde PDF-documenten in. Titel - titel van het document, Onderwerp - beschrijving van de essentie van het document, Auteur - informatie over de auteur, Trefwoorden - trefwoorden waarmee dit document op internet wordt geïndexeerd. In het gedeelte Beveiliging kunt u een wachtwoord instellen voor toegang tot de mogelijkheid om documentgegevens te bewerken en te kopiëren, evenals de lengte van de coderingssleutel selecteren.

Stap 5

In het gedeelte Pagina's kunt u opties instellen voor documentgrootte en afdrukstand. Geef in Initialview op hoe het document voor de gebruiker wordt geopend: vanaf welk blad, hoeveel pagina's op het scherm, de plaats van het venster op het beeldscherm. Selecteer in het gedeelte Conversiekwaliteit de kwaliteit van het gegenereerde document. Hoe beter het is, hoe groter het uiteindelijke bestand en hoe meer opslagruimte het in beslag neemt. Als u al deze instellingen negeert, wordt het document met de standaardinstellingen gemaakt.

Stap 6

Open of maak vervolgens een tekstdocument in een willekeurige editor. Het document kan alle statische objecten bevatten: tekst, afbeeldingen, formules, tabellen en bijbehorende ontwerpkenmerken van al deze elementen. Sla het op na de laatste bewerking.

Stap 7

Open nu het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Zoek daarin de subsectie die verantwoordelijk is voor het afdrukken. Er wordt een dialoogvenster voor afdrukvoorkeuren geopend. Selecteer Nitro PDF Creator in de vervolgkeuzelijst met printers. Klik op de knop Afdrukken. Binnen enkele seconden heb je je PDF-document klaar.

Aanbevolen: