Welk Programma Om Tekst Naar Txt-formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Welk Programma Om Tekst Naar Txt-formaat Te Converteren
Welk Programma Om Tekst Naar Txt-formaat Te Converteren

Video: Welk Programma Om Tekst Naar Txt-formaat Te Converteren

Video: Welk Programma Om Tekst Naar Txt-formaat Te Converteren
Video: How to Convert a Text File to SRT or VTT Subtitles Using Descript for Free 2024, Mei
Anonim

Het TXT-formaat is behoorlijk populair. Dit formaat slaat meestal bestanden op die tekstinformatie bevatten, bijvoorbeeld: boeken, contracten, artikelen, enz.

Welk programma om tekst naar txt-formaat te converteren
Welk programma om tekst naar txt-formaat te converteren

Het TXT-formaat is vrij populair en tegelijkertijd eenvoudig. Soms moeten gebruikers van pc's elk ander tekstdocument in dit specifieke formaat vertalen, en dit is waar de problemen beginnen. Voor het grootste deel is het vrij eenvoudig om een tekstbestand naar dit formaat te converteren, maar er zijn ook andere dingen. Het is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig om tekst in PDF- of DOC-formaat om te zetten naar TXT, maar je kunt het nog steeds doen. Het hangt allemaal alleen af van de software die op de computer van de gebruiker is geïnstalleerd, evenals van het formaat van het document dat moet worden geconverteerd.

Opmaak voor platte tekst

In het geval van gangbare formaten zoals: DOC, DOCX, ODT en andere, is het conversieproces vrij eenvoudig. Om het documentformaat te wijzigen, hoeft u alleen maar het originele bestand te openen, bijvoorbeeld met Microsoft Office Word of WordPad. Nadat het bronbestand is geopend, moet u het tabblad "Bestand" selecteren en de regel "Opslaan als" zoeken. Nadat het venster verschijnt, moet u het gewenste formaat (in dit geval TXT) selecteren in de regel "Bestandstype". Er is ook een andere manier om een bronbestand met een DOC-extensie naar TXT te converteren. Om dit te doen, moet u het bestand ook openen in Microsoft Office Word, alle tekst selecteren en in Kladblok plakken. Kladblok is een programma dat standaard is geïnstalleerd, wat betekent dat het beschikbaar is op absoluut alle pc's. Vervolgens hoeft u het bestand alleen nog maar op te slaan en uiteindelijk wordt het geconverteerd naar TXT-formaat.

PDF opmaken naar TXT

De situatie met het converteren van gegevens van PDF naar TXT is iets gecompliceerder. Het converteren van een bestand werkt gewoon niet. Bovendien kan de tekst in het PDF-bestand niet worden geselecteerd, wat betekent dat u wat tijd moet besteden aan het oplossen van dit probleem. Om tekstgegevens van PDF naar TXT-formaat te converteren, moet u een speciaal Xpdf-gegevenspakket downloaden. Na een succesvolle download moet u het installeren. Om de conversie mogelijk te maken, is het noodzakelijk in de opdrachtregel (in het "Start"-paneel) een specifiek commando uit te voeren: "pdftotext bestandsnaam.pdf bestandsnaam.txt". "Pdftotext" is het commando zelf dat informatie converteert. "Bestandsnaam.pdf" is direct de naam van het oorspronkelijke bestand dat moet worden gewijzigd. "Bestandsnaam.txt" - de naam van het uiteindelijke bestand, dat wil zeggen het bestand dat het resultaat zal zijn. Het is raadzaam om de bestandsnaam in één woord op te geven, maar u kunt ook meerdere woorden gebruiken, alleen als ze samen worden geschreven.

Aanbevolen: