Veilige Modus Starten Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Veilige Modus Starten Op Uw Computer
Veilige Modus Starten Op Uw Computer

Video: Veilige Modus Starten Op Uw Computer

Video: Veilige Modus Starten Op Uw Computer
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Is het mogelijk om informatie van een harde schijf op te slaan zonder toevlucht te nemen tot programma's van derden? Deze vraag komt vrij vaak voor. Bijvoorbeeld na het installeren van onbekende applicaties of het toevoegen van nieuwe apparaten aan het systeem. U kunt informatie opslaan en de prestaties van het Windows-systeem herstellen. Om dit te doen, moet u de veilige modus van de computer starten.

Veilige modus starten op uw computer
Veilige modus starten op uw computer

instructies:

Stap 1

Aangezien systeemherstel wordt uitgevoerd door de werking van sommige bestanden en stuurprogramma's te beperken, hebben de ontwikkelaars de toegang tot de veilige modus zoveel mogelijk vereenvoudigd. De veilige modus is toegankelijk na het inschakelen van de computer voordat het opstarten van het besturingssysteem wordt gestart. Om de veilige modus te starten, drukt u op het scherm dat volgt op de geheugentest en het identificeren van geïnstalleerde harde schijven op de functietoets F8.

Stap 2

U ziet een menu met alle opties voor het opstarten van het besturingssysteem, inclusief Veilige modus, Veilige modus met enkele opties en Normaal opstarten van Windows. Nadat u het juiste menu-item hebt geselecteerd, start u de veilige modus van de computer, waarin u de systeemwijzigingen kunt volgen die tot de problemen hebben geleid.

Stap 3

Het starten van de Veilige modus op een laptop is iets moeilijker, hoewel het algemene opstartprincipe in dit geval hetzelfde is. De gebruikelijke F8-toets roept echter niet het menu van de standaard bootloader op. Daarom moet je anders handelen. Op een van de eerste schermen na het inschakelen, wanneer de laptop een paar seconden een lijst met beschikbare opties weergeeft door op de functietoetsen F1… F12 te drukken, drukt u op een van deze toetsen. Op verschillende laptops zijn verschillende toetsen verantwoordelijk voor het opstartmenu, dus als je de gewenste knop niet van tevoren weet, zul je deze met de gebruikelijke brute kracht en verschillende herstarts moeten vinden.

Stap 4

Nadat u in het pre-boot-menu bent gekomen, drukt u op F8 en ziet u de bekende Windows-bootloader met de optie om de veilige modus op de laptop te selecteren.

Aanbevolen: