Hoe Antivirus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirus In Te Schakelen
Hoe Antivirus In Te Schakelen

Video: Hoe Antivirus In Te Schakelen

Video: Hoe Antivirus In Te Schakelen
Video: Hoe Avast Antivirus tijdelijk Uit Te Schakelen Voor Het Downloaden Installeren van Software 2024, April
Anonim

Elke computer moet een antivirusprogramma hebben - dat is een feit. Het maakt niet uit of je internet gebruikt of niet. Virussen dringen immers vaak binnen door gebruik te maken van verwisselbare media waarop geïnfecteerde bestanden zijn opgeslagen en door er informatie van te kopiëren. Speciale programma's die op uw computer moeten worden geïnstalleerd en uitgevoerd, kunnen de dreiging van virusaanvallen voorkomen.

Hoe antivirus in te schakelen
Hoe antivirus in te schakelen

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - antivirus software.

instructies:

Stap 1

Speciale software is ontworpen om uw computer te beschermen tegen een verscheidenheid aan virussen, wormen en Trojaanse paarden, die niet alleen een bedreiging kunnen vinden en neutraliseren, maar ook, indien nodig, een aanval van het netwerk kunnen afweren. Elke dag verschijnen er nieuwe antivirusprogramma's, de functies van beproefde programma's worden verbeterd en uitgebreid.

Stap 2

Onder de soorten verdedigerprogramma's voor het voorkomen van bedreigingen en het bestrijden van virussen, zijn er volwaardige antivirussen, scanners en hulpprogramma's voor het zoeken en neutraliseren van individuele bedreigingen. Bestudeer daarom, voordat u speciale software installeert, de mogelijkheden ervan en kies de meest geschikte voor u.

Stap 3

Op internet kunt u de nodige informatie krijgen over antivirussen, hun voor- en nadelen, en ze allemaal downloaden. U kunt ook de proef- of demoversie van het programma gebruiken.

Stap 4

Maar het is het beste om een gelicentieerde versie van het programma te kopen voor de betrouwbaarheid van uw computer, waarmee u de antivirus ten volle kunt gebruiken en de antivirusdatabases regelmatig kunt bijwerken, waardoor u in staat om de nieuwste bedreigingen te identificeren en af te weren.

Stap 5

Alle antivirusprogramma's worden op dezelfde manier geïnstalleerd als andere software. Dat wil zeggen, u moet het programma starten en de aanwijzingen van de installatiewizard volgen. Wanneer de antivirus is geïnstalleerd, kunt u de software automatisch starten bij het opstarten van het besturingssysteem of zelf op elk gewenst moment voor u beginnen met scannen. Het is echter het beste als het programma constant draait, wat een soort barrière vormt voor de introductie van virusdragende bestanden op de computer, zowel vanaf verwisselbare media als vanaf internet.

Stap 6

In de regel heeft elk antivirusprogramma de mogelijkheid om automatisch te starten. Om het te implementeren, ga naar het instellingenmenu en volg de onderstaande stappen. Open het hoofdsoftwarevenster, zoek het item "Instellingen" en ga vervolgens naar het "Beschermingscentrum" en de subsectie "Basisinstellingen".

Stap 7

Schakel in het item "Autostart" het selectievakje in of uit in het gedeelte "De antivirus uitvoeren wanneer de computer is ingeschakeld" (standaard start de antivirus wanneer het besturingssysteem opstart). Als het selectievakje niet is aangevinkt, moet u het programma elke keer zelf activeren.

Stap 8

Klik vervolgens op "OK" en sluit het programmavenster. Alles, nu kun je werken en niet bang zijn voor bedreigingen van buitenaf.

Aanbevolen: