Hoe Antivirus Tijdelijk Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirus Tijdelijk Uit Te Schakelen
Hoe Antivirus Tijdelijk Uit Te Schakelen

Video: Hoe Antivirus Tijdelijk Uit Te Schakelen

Video: Hoe Antivirus Tijdelijk Uit Te Schakelen
Video: Hoe moet je AVAST (tijdelijk) uitschakelen? 2024, April
Anonim

De analytische algoritmen van antivirusprogramma's geven soms een opdracht om te voorkomen dat toepassingen worden gestart die eigenlijk geen virussen zijn. Meestal zijn dit programma's die zijn ontworpen om voor de gebruiker noodzakelijke wijzigingen aan de systeemcomponenten aan te brengen. Verdacht vanuit het oogpunt van het verdedigerprogramma, een uitvoerbaar bestand van deze soort wordt slechts één keer of zeer zelden gestart.

Hoe antivirus tijdelijk uit te schakelen
Hoe antivirus tijdelijk uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Om te voorkomen dat antivirus interfereert, moet u het programma toevoegen aan de lijst met uitsluitingen of de beveiliging tijdelijk uitschakelen.

Stap 2

De volgorde van acties bij het tijdelijk uitschakelen van antivirusprogramma's van verschillende fabrikanten is anders, maar ze hebben vergelijkbare algemene principes. Sommige dergelijke toepassingen kunnen worden uitgeschakeld door het juiste item te selecteren in het contextmenu van het toepassingspictogram in het systeemvak van de taakbalk. Om erachter te komen of deze optie aanwezig is in uw versie van de antivirus, zoekt u het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm - in de lade - en klikt u er met de rechtermuisknop op. Zoek in het pop-upmenu naar het gewenste item. Het kan op verschillende manieren worden geformuleerd - in Nod 32 is dit bijvoorbeeld de regel "Virusbeveiliging uitschakelen".

Stap 3

Als het item voor het uitschakelen van antivirusbescherming niet in het contextmenu van het systeemvakpictogram staat, zoek het dan op in de volledige programma-interface. De eenvoudigste manier om het te openen is door te dubbelklikken op hetzelfde pictogram in het systeemvak. Sommige toepassingen, bijvoorbeeld Dr. Web, vereisen het invoeren van een speciale code - "captcha" voordat toegang wordt verleend tot bedieningselementen. Zoek in het configuratiescherm dat wordt geopend de antivirusinstellingen - als dit een uitgebreid computerbeveiligingsprogramma is, worden naast de antivirus ook de andere elementen in de interface gepresenteerd (bijvoorbeeld een firewall). In de toepassing AVG Internet Security moet u bijvoorbeeld op het antiviruspictogram in het hoofdvenster van de interface klikken. Zoek vervolgens het selectievakje of de vervolgkeuzelijst met de opdracht uitschakelen. In AVG Internet Security is dit het selectievakje naast "Enable Resident Shield" - het selectievakje moet zijn uitgeschakeld.

Stap 4

In plaats van de antivirus tijdelijk uit te schakelen, kunt u het besturingssysteem in de veilige modus gebruiken - met deze opstartoptie wordt alleen de minimale set systeemprogramma's gestart die nodig zijn om het besturingssysteem te laten functioneren. Antivirusstuurprogramma's zijn niet opgenomen in de lijst met favorieten. Om deze methode te gebruiken, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem en start u een herstart van het systeem. Wanneer een nieuwe opstartcyclus begint, drukt u op de F8-toets en selecteert u in de lijst met opstartopties die verschijnt een van de typen veilige modus.

Aanbevolen: