Hoe Grote Letters Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Grote Letters Te Verwijderen
Hoe Grote Letters Te Verwijderen

Video: Hoe Grote Letters Te Verwijderen

Video: Hoe Grote Letters Te Verwijderen
Video: DIY TAPE letters on the wall (op de muur) plus free downloads 2024, April
Anonim

Helaas vindt het werken met een computer vandaag de dag nog steeds niet plaats op het niveau van het geven van mentale bevelen, en de informatie die als reactie wordt ontvangen, wordt bijna altijd aan de kaak gesteld in de vorm van teksten. We besteden het grootste deel van onze "rekentijd" aan het lezen en schrijven van teksten met behulp van allerlei toepassingen. Daarom is de uitdrukking "grootte is belangrijk" zeer relevant wanneer deze wordt toegepast op teksten op een computerscherm.

Hoe grote letters te verwijderen
Hoe grote letters te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als de webpagina's in uw browser te groot zijn, kunt u deze verkleinen door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en het muiswiel naar u toe te draaien - op deze manier wijzigt u de schaal van de pagina, inclusief de lettertypen die erin worden gebruikt. Het indrukken van de min-toets terwijl u de ctrl-toets ingedrukt houdt, heeft exact hetzelfde effect.

Stap 2

Als u het grote lettertype in de tekst van het Word-document moet vervangen door een kleiner lettertype, markeer dan eerst het gewenste fragment ervan. Als u de grootte van alle tekst wilt verkleinen, kunt u de ctrl + een sneltoets gebruiken om te selecteren. Open daarna de vervolgkeuzelijst "Lettergrootte" in de groep "Lettertype" van opdrachten op het tabblad "Home" in het programmamenu en selecteer een lagere numerieke waarde. In plaats van de vervolgkeuzelijst, kunt u op de toetsencombinatie ctrl + shift + p drukken - het opent een apart venster met lettertype-instellingen, waarin u ook de grootte kunt wijzigen.

Stap 3

Als u het grote lettertype van het bekijken van teksten in Word wilt verkleinen, zonder iets aan de opmaak van het document zelf te veranderen, dan kan dit door uit te zoomen. In deze tekstverwerker doet u dit op dezelfde manier als in de browser - door het muiswiel naar u toe te draaien terwijl u de ctrl-toets ingedrukt houdt. Bovendien bevindt zich rechtsonder in het geopende documentvenster (in de "statusbalk") een schuifregelaar, waarmee u ook de schaal van de documentweergave kunt wijzigen.

Stap 4

Om het te grote lettertype te verwijderen dat door het besturingssysteem wordt gebruikt voor inscripties in de grafische interface van het besturingssysteem, kunt u de schermresolutie wijzigen. In Windows Vista en Windows 7 moet u hiervoor met de rechtermuisknop op de "achtergrond" op het bureaublad klikken en de regel "Schermresolutie" in het contextmenu selecteren. Klik daarna op de knop "Resolutie" en gebruik de schuifregelaar om de gewenste waarde in te stellen. Klik vervolgens op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: