Grote Spaties Tussen Woorden Verwijderen

Inhoudsopgave:

Grote Spaties Tussen Woorden Verwijderen
Grote Spaties Tussen Woorden Verwijderen

Video: Grote Spaties Tussen Woorden Verwijderen

Video: Grote Spaties Tussen Woorden Verwijderen
Video: 02.Microsoft Word: Vaste spaties 2024, Mei
Anonim

Heel vaak, bij het overbrengen van tekst van een webpagina naar een MS Word-document en het toepassen van breedte-uitlijning, merken we dat de tekst vervormd is - de woorden hebben zich langs de lijn verspreid, er zijn enorme gaten tussen ontstaan. Dit is vaak onhandig, vooral als je gekopieerde citaten nodig hebt om werk (scriptie, scriptie) of artikelen te voltooien. Wat kan er worden gedaan om de opmaak te corrigeren?

Grote spaties tussen woorden verwijderen
Grote spaties tussen woorden verwijderen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u bepalen wat de vervorming van de tekst heeft veroorzaakt. Klik hiervoor op het bedieningspaneel van het MS Word-document op het pictogram ¶ Alle tekens weergeven. Uw document zal alle tekens weergeven die normaal niet zichtbaar zijn (spaties, enter, enzovoort).

Stap 2

De eenvoudigste reden voor het verschijnen van grote ruimtes is de "verdubbeling" van spaties, dat wil zeggen het plaatsen tussen woorden niet één, maar twee of meer spaties. Het is vrij eenvoudig om met dit probleem om te gaan. Selecteer Vervangen in het Documentconfiguratiescherm. Wanneer een nieuw venster wordt geopend, "Zoeken en vervangen", voert u twee spaties in op de bovenste regel en één op de onderste regel en klikt u vervolgens op de knop "Alles vervangen". Word verandert automatisch alle dubbele spaties in enkele spaties. Doe dit verschillende keren totdat het dialoogvenster dat verschijnt zegt: "Word is klaar met zoeken in uw document. Aantal uitgevoerde vervangingen: 0 ". Klik op OK, sluit het venster Zoeken en vervangen en werk verder in Word.

Stap 3

De tweede reden is het gebruik van vaste spaties in webopmaak. Bij het weergeven van verborgen tekens is de vaste spatie ook zichtbaar - het lijkt op een gradenteken (een kleine cirkel boven het woord). Het verwijderen ervan is ook vrij eenvoudig, met dezelfde autocorrectiefunctie als in het geval van dubbele spaties. Voordat u het venster Zoeken en vervangen opent, selecteert u de vaste spatie en kopieert u deze met de rechtermuisknop of Ctrl + C. Plak het vervolgens in de bovenste regel van het venster "Zoeken en vervangen" (ook met de rechtermuisknop of Ctrl + V-toetsen), en typ onderaan een spatie. En klik op "Alles vervangen". Hier is het genoeg om het een keer te doen.

Stap 4

Ten slotte is de derde reden voor het vergroten van de afstand tussen woorden het gebruik van vaste invoer in webopmaak (het weergegeven teken ziet eruit als een naar links gebogen pijl). In dit geval kan automatische vervanging of een andere automatische Word-techniek helaas niet worden toegepast. De snelste manier om de opmaak in een dergelijke situatie uit te lijnen, is door een tab te plaatsen (dat wil zeggen, op de Tab-toets te drukken) aan het einde van elke regel, of handmatig de vaste invoer te vervangen door een gewone invoer (de Enter-toets).

Aanbevolen: