Hoe Informatie Te Beschermen?

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Te Beschermen?
Hoe Informatie Te Beschermen?

Video: Hoe Informatie Te Beschermen?

Video: Hoe Informatie Te Beschermen?
Video: Hoe je data te beschermen in de cloud ☁️ 🔒 2024, April
Anonim

Helaas is de moderne informatiemaatschappij niet ideaal. Hoe meer informatie er in de wereld komt, hoe meer mensen er toegang toe willen krijgen, ook illegaal. Gegevensbeschermingstechnologieën worden bestudeerd in instellingen voor hoger onderwijs, maar zelfs elementaire beveiligingsmaatregelen zijn voldoende.

Hoe informatie te beschermen?
Hoe informatie te beschermen?

instructies:

Stap 1

Globalisering en automatisering leiden er steeds meer toe dat het grootste deel van de informatie in elektronische vorm wordt opgeslagen, veel handiger voor verwerking en verzending dan traditionele opties. Naast gemak is gegevensbeveiliging tegen ongeautoriseerde toegang echter van groot belang, en hier bieden computers cybercriminelen veel kansen, aangezien in theorie elke computer die op internet is aangesloten toegankelijk is. U kunt dit voorkomen door gebruik te maken van encryptie, sterke wachtwoorden, een complex autorisatiesysteem, netwerkbeveiliging en het gebruik van hoogwaardige antivirussen.

Stap 2

Versleuteling is het proces van het versleutelen van alle of een deel van de gegevens die op een harde schijf zijn opgeslagen met behulp van speciale programma's. Zelfs als een aanvaller fysieke toegang krijgt tot uw harde schijf of flashstation, kan hij de informatie die daar is opgeslagen niet gebruiken zonder het wachtwoord te kennen.

Stap 3

Het kiezen van sterke wachtwoorden is een van de belangrijkste manieren om veilig te blijven. Gebruik nooit zinvolle gegevens als wachtwoord, zoals een telefoonnummer of geboortedatum, want het zal voor een goede cracker niet moeilijk zijn om deze gegevens te achterhalen. Je moet ook niet in alle gevallen één wachtwoord gebruiken, omdat de kans groot is dat het op een dag wordt gestolen of gehackt en je de toegang tot alles verliest. Verander regelmatig wachtwoorden, aangezien veel Trojaanse paarden alle tekst vastleggen die vanaf het toetsenbord wordt ingevoerd en periodiek gegevens via internet verzenden, terwijl aanvallers hier zinvolle informatie uit halen.

Stap 4

Een uitgekiend authenticatiesysteem biedt bescherming tegen diefstal van een wachtwoord. In de regel wordt dit opgelost met behulp van eenmalige sms-codes, die bij elke autorisatie samen met het wachtwoord moeten worden ingevoerd. Kaarten met eenmalige codes of andere methoden kunnen ook worden gebruikt. Het komt erop neer dat een aanvaller, zelfs als hij uw wachtwoord kent, geen toegang kan krijgen tot uw gegevens zonder een eenmalige code. Deze methode wordt tegenwoordig als een van de meest betrouwbare beschouwd.

Stap 5

Als het om netwerkbeveiliging gaat, gaat het vooral om onbeveiligde draadloze netwerken. In feite is elke onbeveiligde internetverbinding een zekere stap in de richting van het verliezen van persoonlijke gegevens, dus als u een draadloos netwerk gebruikt, zorg dan voor gegevenscodering, filterapparaten die er verbinding mee kunnen maken en een goed wachtwoord om toegang te krijgen tot de verbinding.

Stap 6

Uiteraard moet elke computer worden beschermd door een antivirusprogramma. Het kiezen van een antivirusfabrikant is gebaseerd op verschillende kenmerken: prijs, reputatie, systeemvereisten, regelmaat van database-updates. Gratis antivirus is genoeg voor veel computers, maar als je werkt met financiële documenten, elektronische facturen, belangrijke projecten die objecten van industriële spionage kunnen worden, dan is het beter om niet te beknibbelen op antivirusprogramma's. Vergeet niet om uw computer regelmatig te controleren.

Aanbevolen: