De Naam Van Een Map Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Naam Van Een Map Wijzigen
De Naam Van Een Map Wijzigen

Video: De Naam Van Een Map Wijzigen

Video: De Naam Van Een Map Wijzigen
Video: De naam van een map wijzigen 2023, Maart
Anonim

Computergebruikers "mappen" verwijzen naar de mappartities van het OS-bestandssysteem. Deze objecten kunnen worden gemaakt en bewerkt - inclusief het wijzigen van de naam - door het besturingssysteem, toepassingsprogramma's of door de gebruiker. Deze procedure in moderne besturingssystemen met een grafische interface is eenvoudig en vereist geen speciale training.

De naam van een map wijzigen
De naam van een map wijzigen

instructies:

Stap 1

Als de gewenste map zich op het bureaublad bevindt, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op het pictogram en drukt u op de F2-toets - de bewerkingsmodus wordt ingeschakeld en de naam wordt gemarkeerd. Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van het contextmenu - open het door met de rechtermuisknop op het mappictogram te klikken en de opdracht "Naam wijzigen" te selecteren. Typ vervolgens de nieuwe mapnaam en druk op Enter.

Stap 2

Mappen die zich op schijven van een computer bevinden, kunnen het beste worden bewerkt met een programma voor bestandsbeheer. Start File Explorer door te dubbelklikken op het pictogram van het OS-element met de naam "Computer" op het bureaublad. Ga in het venster van dit programma naar de map met de gewenste map, zoek deze daar op en ga dan op dezelfde manier te werk als beschreven in de vorige stap.

Stap 3

U kunt ook de namen wijzigen van mappen die in het hoofdmenu van het besturingssysteem zijn gemaakt door toepassingsprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd. Open dit menu - druk op de Win-toets of klik op de knop "Start". Gewoonlijk plaatsen toepassingen hun mappen in het gedeelte Alle programma's, openen het en zoeken de gewenste map. Klik met de rechtermuisknop op de naam en gebruik de opdracht "Naam wijzigen" in het pop-upcontextmenu. Voer daarna een nieuwe naam in en druk op Enter.

Stap 4

Het wijzigen van items - bestanden of mappen - vergrendeld door het huidige programma is niet mogelijk. Dit geldt ook voor het bewerken van de naam, dus als in plaats van de naam van de map te wijzigen, het besturingssysteem een foutmelding weergeeft, sluit dan het programma dat ermee werkt, wacht tien tot twintig seconden en probeer het opnieuw. Het is mogelijk dat het pas mogelijk is om de naam van de gewenste map te bewerken nadat de computer opnieuw is opgestart in de veilige modus. Dit kan gebeuren met mappen die worden geblokkeerd door systeemprogramma's of sommige constant draaiende applicatietoepassingen zoals antivirussen en firewalls.

Populair per onderwerp