Een Map Een Naam Geven

Inhoudsopgave:

Een Map Een Naam Geven
Een Map Een Naam Geven

Video: Een Map Een Naam Geven

Video: Een Map Een Naam Geven
Video: De naam wijzigen van een bestand en een map 2024, April
Anonim

Waarvoor dienen mappen op uw computer? Voor hetzelfde doel waarvoor mappen in de kast nodig zijn - hiermee kunt u documenten ordenen. Dit betekent dat u niet veel bestanden hoeft te herzien op zoek naar de benodigde documenten. Een map is om andere mappen of bestanden in op te slaan. Dus je hebt besloten om deze systematisering uit te voeren. We hebben al een map gemaakt, terwijl deze standaard "Nieuwe map" heet, wat betekent dat het systeem de volgende map "Nieuwe map 2" zal noemen. Beweeg de muiscursor over de map, klik met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Naam wijzigen".

De mapnaam zou u moeten helpen bepalen welke documenten erin staan
De mapnaam zou u moeten helpen bepalen welke documenten erin staan

instructies:

Stap 1

De naam van de map zou u moeten helpen bepalen welke documenten erin staan. Daarom kunt u, afhankelijk van het doel, de mappen een naam geven door documenten te ordenen op datum (bijvoorbeeld 01-01-2010), op de naam van de klant (Ivanov, Sidorova), enzovoort.

Stap 2

Het wordt aanbevolen om Russische en Latijnse letters, spaties en leestekens in de mapnaam te gebruiken. In tegenstelling tot bestanden gebruiken mapnamen de extensie niet, maar als u dat wilt, kunt u deze ook gebruiken.

Stap 3

De map kan worden genoemd wat u maar wilt, zolang het u maar uitkomt. Maar er zijn bepaalde beperkingen.

1. U kunt de map geen naam geven met de namen Prn, Aux, Com1, Com2, Lpt1, Lpt2, Con. Deze poortnamen zijn gereserveerd door het systeem. Als u een map op deze manier een naam probeert te geven, geeft het systeem een waarschuwing weer over de onmogelijkheid van een dergelijke bewerking.

2. Begin de mapnaam niet met een punt.

3. Net als de bestandsnaam hoeft de mapnaam niet met een punt te beginnen, gebruik vierkante of gekrulde {} haakjes.

4. U kunt geen map maken met de servicetekens / |: *?"

5. Voor het systeem zijn kleine letters en hoofdletters hetzelfde, wat betekent dat u geen twee verschillende mappen met de naam "Folder" en "Folder" kunt maken.

We hopen dat u er met behulp van dit artikel in geslaagd bent om orde op zaken te stellen in uw documenten, en dit heeft uw werk enorm vergemakkelijkt.

Aanbevolen: