De Eigenaar Van Een Map Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Eigenaar Van Een Map Wijzigen
De Eigenaar Van Een Map Wijzigen

Video: De Eigenaar Van Een Map Wijzigen

Video: De Eigenaar Van Een Map Wijzigen
Video: De naam wijzigen van een bestand en een map 2023, Maart
Anonim

Na het opnieuw installeren van het besturingssysteem of tijdens het gebruik van meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op dezelfde computer, kunnen er problemen optreden met betrekking tot de toegang tot bepaalde mappen. Om ze op te lossen, moet u de eigenaar van de directorygegevens wijzigen.

De eigenaar van een map wijzigen
De eigenaar van een map wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, volgt u de volgende reeks stappen. Log in met het beheerdersaccount van uw computer. Open het menu Deze computer. Zoek de map waarvan u het eigendom wilt wijzigen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map. Selecteer Eigenschappen. Ga nu naar het tabblad "Beveiliging". Als er een waarschuwingsvenster verschijnt, klikt u op de knop "OK".

Stap 3

Zoek nu de knop "Geavanceerd" onderaan het menu dat wordt geopend en ga naar het tabblad "Eigenaar". Zoek het menu Naam en voer de naam in van de gebruiker waarvan u eigenaar wilt worden. Vink nu het vakje aan naast de optie "Eigenaar van bijgevoegde bestanden en mappen vervangen". Druk nu op de knop "Ok" en bevestig het proces van het wijzigen van de eigenaar door op de knop "Ja" te drukken.

Stap 4

Als de map een groot aantal bestanden bevat, kan het wijzigen van de eigenaar enkele minuten duren. Configureer de instellingen voor toegang tot de directory nadat u er toegangsrechten voor hebt verkregen.

Stap 5

Als u het besturingssysteem Windows Seven gebruikt, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Start en E. Zoek de map waarvan u het eigendom wilt wijzigen. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen".

Stap 6

Ga nu naar het tabblad "Beveiliging" en klik op de knop "Geavanceerd" onderaan het werkvenster. Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Eigenaar" en klik op de knop "Wijzigen".

Stap 7

Selecteer de gebruiker aan wie u toegang tot de map wilt geven. Vink het vakje aan naast Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen. Klik op de knop "Toepassen" om de geselecteerde wijzigingen aan te brengen. Volg nu dezelfde procedure voor alle andere mappen die gewijzigd moeten worden.

Populair per onderwerp