Hoe Te Bepalen Wie De Eigenaar Is Van Een Ip

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Wie De Eigenaar Is Van Een Ip
Hoe Te Bepalen Wie De Eigenaar Is Van Een Ip

Video: Hoe Te Bepalen Wie De Eigenaar Is Van Een Ip

Video: Hoe Te Bepalen Wie De Eigenaar Is Van Een Ip
Video: Статический и Динамический IP адресс 2024, Mei
Anonim

Om toegang te krijgen tot een pagina op internet, gebruiken we de URL ervan. Het exacte adres van de site wordt ook gebruikt door webservers, die een verzoek naar een van de pagina's sturen, maar ze gebruiken een ander type adressering - IP. Informatie over dergelijke adressen en hun eigenaren wordt opgeslagen op gespecialiseerde servers en op verzoek verkregen met behulp van een speciaal protocol - Whois. Naast andere zoekopdrachtresultaten is er informatie over de eigenaar.

Hoe te bepalen wie de eigenaar is van een ip
Hoe te bepalen wie de eigenaar is van een ip

instructies:

Stap 1

Gebruik een internetservice die gratis informatieservices biedt over alles met betrekking tot domeinen en IP-adressen in de databases van registrar-organisaties. Het is gemakkelijk om ze te vinden, aangezien de implementatie van Whois-verzoeken met behulp van webscripts een zeer eenvoudige taak is. Natuurlijk zijn er dergelijke diensten op de websites van de registrar-bedrijven zelf. Gebruik bijvoorbeeld de whois-service van een van de grootste Russische registrars Reg.ru.

Stap 2

Ga naar de whois-servicepagina van de website van het bedrijf - reg.ru/whois. Voer in het veld onder het opschrift "Voer de hostdomeinnaam of het IP-adres in", het IP-adres in waarin u geïnteresseerd bent en stuur een verzoek naar de server - klik op de groene knop "Controleren" of druk gewoon op Enter.

Stap 3

Wanneer de pagina met informatie uit de database van de registrar is geladen, zoekt u de lijnpersoon - deze bevat de naam en achternaam van de eigenaar van het IP-adres in het Engels, of liever de domeinnaam waaraan dit IP is toegewezen. In de volgende regels vindt u informatie over het adres van de eigenaar - twee regels adres - en zijn telefoon - de telefoonlijn.

Stap 4

Als de eigenaar niet wil dat zijn persoonlijke gegevens beschikbaar zijn via een whois-verzoek, zul je ze daar niet vinden - de meeste registrars bieden hun klanten een "spambeveiliging"-service aan. Gebruik in dit geval het e-mailadres van de eigenaar of het registratiebedrijf dat in deze informatie wordt vermeld - schrijf een brief waarin u de naam van de eigenaar vraagt en leg de reden voor uw interesse uit.

Stap 5

Als u het IP-adres van een sitebezoeker kent en u wilt zijn naam achterhalen uit de resultaten van een whois-query, bepaal dan de internetprovider die het blok met adressen gebruikt, inclusief deze. Solliciteer dan met een verzoek per e-mail, via de website of telefoon van de provider - er zijn geen andere juridische manieren om dit probleem op te lossen.

Aanbevolen: