De Achtergrond Van Een Map Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Achtergrond Van Een Map Wijzigen
De Achtergrond Van Een Map Wijzigen

Video: De Achtergrond Van Een Map Wijzigen

Video: De Achtergrond Van Een Map Wijzigen
Video: Naam van een map wijzigen 2024, Mei
Anonim

Als je de standaard witte achtergrond van Windows-mappen verveelt, kun je deze in elke kleur of patroon veranderen met behulp van de ingebouwde systeemtools of speciale programma's.

De achtergrond van een map wijzigen
De achtergrond van een map wijzigen

Noodzakelijk

Windows XP-besturingssysteem, FolderFon-programma

instructies:

Stap 1

Windows XP biedt u de mogelijkheid om de achtergrondkleur van een map te wijzigen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer Eigenschappen> tabblad Uiterlijk> knop Geavanceerd.

Stap 2

Selecteer in de vervolgkeuzelijst van het item "Element" het item "Venster". Rechts van het element is kleur 1. In het uitklapbare kleurenpalet kunt u degene kiezen die bij u past. Klik vervolgens op "Ok".

Stap 3

Om uw afbeelding in plaats van de achtergrond in Windows XP in te voegen, moet u een speciale code schrijven, wat vrij moeilijk is voor een gewone pc-gebruiker. Daarom is het gemakkelijker om dit te doen met behulp van een klein, gratis programma "FolderFon".

Stap 4

Nadat u het programma hebt gedownload, installeert u het door met de linkermuisknop te dubbelklikken op het bestand "folderfon_setup". Het programma wordt geïnstalleerd in de standaard C: Program FilesSoft AleXStam-directory.

Stap 5

Start het programma door te dubbelklikken op het pictogram met het label "FolderFon". Het hoofdprogrammavenster wordt geopend. Aan de linkerkant zie je een rij knoppen met aan de linkerkant een rode vlag. Klik op de bovenste knop "Maak Directory". Het venster "Achtergrond aanmaken map" wordt geopend waarin u wordt gevraagd de map te selecteren waarvan u de achtergrond wilt wijzigen.

Stap 6

Na het selecteren van de gewenste map in de verkenner van dit venster, klikt u op de knop "Toevoegen". Het volledige adres van deze map verschijnt in de onderste lijst en wordt gemarkeerd met een vinkje. Klik op de knop "Ok". Let op - nu is de kleur van het selectievakje op de knop Directory maken gewijzigd in groen.

Stap 7

Klik op de knop "Afbeelding openen". Het venster "Bevestiging" wordt geopend waarin u wordt gevraagd een afbeelding te selecteren of de achtergrondkleur van de map te wijzigen.

Stap 8

Klik op de knop "Afbeelding openen" en in het venster dat verschijnt, selecteert u een reeks achtergronden die u wordt aangeboden door het programma "FolderFon", of selecteert u er een van uw harde schijf. Klik op het afbeeldingspictogram en de knop "Openen".

Stap 9

Klik vervolgens op de knop "Instellingen opslaan" en bevestig uw keuze door op "Ja" te klikken. Nu is de achtergrond van uw map veranderd van het gebruikelijke wit in uw eigen, handig voor u.

Stap 10

Als u de achtergrond van de map wilt terugzetten naar de standaardmap, opent u het programma opnieuw, selecteert u de map waarin u de achtergrond hebt gewijzigd en klikt u op de knop "Achtergrond uit map verwijderen".

Aanbevolen: