Hoe Linux-partities Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Linux-partities Te Maken
Hoe Linux-partities Te Maken

Video: Hoe Linux-partities Te Maken

Video: Hoe Linux-partities Te Maken
Video: How to Partition/Prepare your Hard Drive to Dual-Boot Linux 2023, Maart
Anonim

Als u bent overgeschakeld naar het Linux-besturingssysteem, moet u vroeg of laat nieuwe partities maken in dit bestandssysteem. In tegenstelling tot Windows wordt deze bewerking in Linux anders uitgevoerd en is het voor de gebruiker vaak moeilijk om er in het begin achter te komen. In feite is het belangrijkste om wat elementaire partitioneringsvaardigheden te krijgen.

Hoe Linux-partities te maken
Hoe Linux-partities te maken

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Norton PartitionMagic 8.0.

instructies:

Stap 1

Overweeg het geval van het maken van partities op de harde schijf in de Linux-versie van Ubuntu. Voor de volgende stappen moet u root-toegang hebben. Voer eerst de opdracht Fdisk –l uit. Op deze manier ziet u de beschikbare systeemschijven. Selecteer uw nieuwe harde schijf in de lijst die verschijnt.

Stap 2

Dit besturingssysteem heeft een programma voor het maken van partities van harde schijven. Het heet Cfdisk. Voer het programma uit. Voer de naam in van de schijf waarmee u gaat werken. Klik vervolgens op Nieuw. Selecteer "Sectie maken" en selecteer "Primair". De sectie wordt gemaakt. Nadat u het hebt gemaakt, klikt u op Opstartbaar en vervolgens op Schrijven. Schrijf dan Ja. Verlaat nu het programma. Klik hiervoor op Afsluiten.

Stap 3

Je kunt ook partities voor Linux maken net voordat je dit besturingssysteem installeert. Download en installeer hiervoor Norton PartitionMagic 8.0 op uw computer. Start het op. Nadat u bent gestart in het hoofdmenu, selecteert u de schijfpartitie waaruit vrije ruimte zal worden genomen voor partities onder Linux. Klik erop met de linkermuisknop. Selecteer vervolgens "Grootte, partitie verplaatsen" in het programmamenu. Stel in de regel "Nieuwe grootte" de nieuwe capaciteit voor deze partitie in en klik op OK. De vrijgekomen ruimte zal beschikbaar zijn voor het maken van Linux-partities. Maak op deze manier ruimte vrij van Windows-partities voor Linux-partities. Later kunt u de Windows-partities verwijderen en het resterende geheugen over de nieuwe OS-partities verdelen.

Stap 4

Selecteer vervolgens "Nieuwe sectie maken" in het menu. Klik in de volgende vensters op "Volgende". U hoeft niets te veranderen. Selecteer in het venster "Partitie-eigenschappen" een van de Linux-systeemopties als bestandssysteemtype. Klik op Volgende en Voltooien. De Linux-partitie wordt nu aangemaakt. Op deze manier kunt u het vereiste aantal partities maken.

Populair per onderwerp