Hoe De Firmware Op Een Dvd-station Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Firmware Op Een Dvd-station Bij Te Werken
Hoe De Firmware Op Een Dvd-station Bij Te Werken

Video: Hoe De Firmware Op Een Dvd-station Bij Te Werken

Video: Hoe De Firmware Op Een Dvd-station Bij Te Werken
Video: Cum se face update de firmware pentru un drive DVD RW Samsung ( TSST Corp ).mp4 2023, Maart
Anonim

In de loop van de tijd, in het leven van elke gebruiker van een personal computer, rijpt een update (update) van de hardware. Het is niet nodig om naar de winkel te gaan voor een nieuw onderdeel van de systeemeenheid, soms is het voldoende om alleen een firmware-update voor het apparaat te installeren. Deze bewerking kan worden uitgevoerd met een speciaal programma.

Hoe de firmware op een dvd-station bij te werken
Hoe de firmware op een dvd-station bij te werken

Noodzakelijk

Bootcode Flasher-software en firmwarebestanden

instructies:

Stap 1

Het programma zelf, evenals de firmwarebestanden, moeten van internet worden gedownload. Op de officiële website van de fabrikant vindt u een geschikte versie van de firmwarebestanden, evenals een programma voor de implementatie van de firmware. Toegegeven, niet alle bedrijven besluiten zo'n cruciale stap te zetten, omdat de firmware het risico met zich meebrengt van onjuiste acties die ertoe kunnen leiden dat het apparaat niet werkt. Let bij het kiezen van een firmware op de verschillen tussen beide: er zijn officiële firmwarebestanden (van het bedrijf) en er zijn hun aangepaste versies (gemaakt door geavanceerde gebruikers).

Stap 2

Als u nog niet in de systeemeenheid hebt gekeken, doe dit dan onmiddellijk. Kijk naar de lintkabel van het cd/dvd-station naar het moederbord - er mogen geen andere apparaten op deze lintkabel worden aangesloten, dit kan leiden tot een storing van het firmwareproces.

Stap 3

Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren. Voer in het geopende venster de opdracht devmgmt.msc in en klik op "OK". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Extra parameters", selecteer het blok dat verantwoordelijk is voor uw apparaat en wijzig het type gegevensoverdracht van DMA in PIO. In eerste instantie moeten we de opstartcode van onze schijf opnieuw instellen. Dit kan met hetzelfde Bootcode Flasher-programma. Om dit te doen, moeten we speciale bestanden downloaden die de firmware van de schijf resetten.

Stap 4

Nadat u het archief met de zeroing-bestanden hebt gedownload, moet u het bat-bestand uitvoeren (de naam van dit bestand bevat het model van uw schijf). Wanneer u het bat-bestand uitvoert, wordt een opdrachtregelvenster geopend, druk op het y-symbool en vervolgens op de Enter-toets. Vervolgens moet u JA invoeren en wachten op het einde van het proces. Firmware-reset is voltooid, start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Na het opstarten van de computer geeft het systeem een bericht weer over nieuwe hardware - dit is uw schijf, maar deze heeft nog geen firmware. Nu kunt u beginnen met het flashen van de schijf naar de versie die we nodig hebben. Het is raadzaam om te flashen met een ander programma dat automatisch wordt opgenomen in de archieven met de firmwarebestanden - BinFlash GUI. In het hoofdvenster van het programma moet u de schijf selecteren, als dit niet de enige in uw systeem is, klik dan op de Flash-knop en selecteer het firmwarebestand. Het knipperen kan tot 5 minuten duren, dus wees geduldig. Druk voor alle vensters die verschijnen op de JA-knop.

Stap 6

Na het einde van het proces van het flashen van de schijf, moet u de computer opnieuw opstarten en van het resultaat genieten. Als de firmware niet werkt, moet u deze handeling herhalen of andere firmwareversies proberen.

Populair per onderwerp