Hoe Een Schijfstuurprogramma Bij Te Werken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijfstuurprogramma Bij Te Werken?
Hoe Een Schijfstuurprogramma Bij Te Werken?

Video: Hoe Een Schijfstuurprogramma Bij Te Werken?

Video: Hoe Een Schijfstuurprogramma Bij Te Werken?
Video: ZET JE BESTANDEN OVER VAN HDD NAAR SSD! - Tutorial - TechTime 2024, Mei
Anonim

Hoewel voor het optische station van een computer meestal geen afzonderlijke stuurprogramma's hoeven te worden geïnstalleerd, worden ze toch in het besturingssysteem geïnstalleerd. Maar soms wordt het nodig om de stuurprogramma's bij te werken. Bijvoorbeeld als de schijf niet meer werkt. Het is helemaal niet nodig om het onmiddellijk naar het servicecentrum te brengen. U kunt eerst proberen uw apparaat- en stuurprogrammaconfiguratie bij te werken. Dit lost vaak het probleem op.

Hoe een schijfstuurprogramma bij te werken?
Hoe een schijfstuurprogramma bij te werken?

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7);
  • - chauffeur rijden.

instructies:

Stap 1

De eerste manier is om te updaten met Apparaatbeheer. Selecteer in het contextmenu "Deze computer" "Eigenschappen". Als uw besturingssysteem Windows 7 is, selecteert u vervolgens "Apparaatbeheer". Als Windows XP - klik eerst op het tabblad "Hardware" en ga vervolgens naar "Apparaatbeheer". Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op de bovenste regel. Selecteer vervolgens de functie voor het bijwerken van de hardwareconfiguratie in het contextmenu.

Stap 2

Zoek vervolgens dvd-/cd-stations in de lijst met apparaten. Klik op de pijl ernaast. Klik vervolgens met de linkermuisknop op het station waarvan u het stuurprogramma wilt bijwerken. Hiermee wordt het apparaat gemarkeerd. Klik daarna met de rechtermuisknop op het geselecteerde apparaat en selecteer "Stuurprogramma bijwerken". Selecteer "Automatisch" in het driver-updatevenster. Het systeem vindt zelf de nieuwste versies van systeemstuurprogramma's en installeert deze.

Stap 3

De tweede manier om stuurprogramma's bij te werken, is door ze te downloaden van de website van de fabrikant van de schijf. Het nadeel van deze methode is dat niet alle schijfmodellen stuurprogramma's hebben en dat niet alle fabrikanten stuurprogramma's voor schijven ontwikkelen. Als de firmware zonder problemen kan worden gedownload, kunnen deze problemen optreden met de stuurprogramma's.

Stap 4

Ga dus naar de website van uw schijffabrikant. Zoek vervolgens respectievelijk de sectie "Bestanden" of "Drivers". Als het bestand met het stuurprogramma beschikbaar is, download het dan (meestal gedownload in het archief). Pak het archief uit en open dit bestand, waarna de automatische installatie van de driver begint. Nadat de installatie is voltooid, start u uw computer opnieuw op. Het stuurprogramma van de schijf wordt bijgewerkt.

Aanbevolen: