Hoe Windows 8 Te Optimaliseren Op Oude Hardware

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 8 Te Optimaliseren Op Oude Hardware
Hoe Windows 8 Te Optimaliseren Op Oude Hardware

Video: Hoe Windows 8 Te Optimaliseren Op Oude Hardware

Video: Hoe Windows 8 Te Optimaliseren Op Oude Hardware
Video: Как добавить программу в автозагрузку в Windows 8, 8.1 2023, Maart
Anonim

Ondanks het feit dat Windows 8 is ontworpen met de nieuwste technologie in gedachten, werkt het probleemloos op computers met lage prestaties. De hardwarevereisten voor Windows 8 zijn iets hoger dan die voor Windows Vista, dat bijna zes jaar geleden werd uitgebracht.

Hoe Windows 8 te optimaliseren op oude hardware
Hoe Windows 8 te optimaliseren op oude hardware

instructies:

Stap 1

Als uw computer een harde schijf heeft, is de eerste stap het vervangen van het ingebouwde hulpprogramma voor defragmentatie in Windows 8 (defragmenteer de SSD niet). Het ingebouwde hulpprogramma voor defragmentatie van Windows 8 is over het algemeen in orde, maar er zijn efficiëntere gratis oplossingen beschikbaar. Defraggler is een goede vervanging voor de ingebouwde defragmentatietools. Aangezien de analyseprocedure hier beter is geïmplementeerd en bestandsfragmentatie efficiënter wordt geëlimineerd, zouden door Defraggler verwerkte schijven theoretisch hogere prestaties moeten vertonen. In de praktijk zijn de verschillen misschien minimaal, maar op oudere hardware spelen zelfs kleine verbeteringen een belangrijke rol. Het wordt ook aanbevolen om Defraggler onmiddellijk na het installeren van het besturingssysteem te downloaden en te installeren. Maak ongebruikte ruimte vrij met Schijfopruiming, update uw besturingssysteem en voer Defraggler uit. Daarna zullen de meeste OS-bestanden aaneengesloten sectoren op de schijf bezetten en zich bevinden in gebieden die maximale prestaties bieden.

Stap 2

Er is nog een tool voor systeemoptimalisatie. Het hulpprogramma CCleaner breidt niet alleen de mogelijkheden uit van het ingebouwde hulpprogramma Windows Schijfopruiming, dat onnodige bestanden verwijdert en schijfruimte vrijmaakt, maar optimaliseert ook de opstartprocedure van het besturingssysteem. Nadat u Windows op een lege schijf hebt geïnstalleerd, is het verwijderen van onnodige items niet zo belangrijk, maar bij het bijwerken van het besturingssysteem migreert al het afval dat zich in het oude systeem heeft opgehoopt met succes naar de Windows 8-omgeving en moet u er op de een of andere manier vanaf komen.

Stap 3

Installeer eerst Windows 8 op een vers geformatteerde schijf en installeer vervolgens het bijgewerkte besturingssysteem en alle stuurprogramma's op de Microsoft Update-website. Controleer de websites van de fabrikanten van de belangrijkste componenten (grafische kaart, monitor, enz.) en installeer de meest recente stuurprogramma's. Download en installeer vervolgens het hulpprogramma CCleaner. Als je een standaard harde schijf hebt, download en installeer dan de Defraggler-software. Voer de ingebouwde Windows Disk Cleaner en CCleaner tool uit. Defragmenteer uw harde schijf met Defraggler. Als u een SSD-station hebt, kunt u deze stap overslaan.

Stap 4

Windows 8-instellingen configureren

Ga naar het menu Geavanceerde systeeminstellingen waar u het virtuele geheugen en de instellingen voor visuele effecten kunt wijzigen. Om toegang te krijgen tot het menu Geavanceerde systeeminstellingen in Windows 8, schakelt u over naar de bureaubladmodus, klikt u op de snelkoppeling Bibliotheken in de taakbalk en klikt u met de rechtermuisknop op Computer. Selecteer in het contextmenu dat op het scherm verschijnt het item Eigenschappen - een venster van het item Systeemconfiguratiescherm wordt geopend. Selecteer in het linkerdeel van het venster het item Geavanceerde systeeminstellingen - het paneel Systeemeigenschappen verschijnt op het scherm. Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Instellingen in het gedeelte Prestaties om het paneel Prestatie-opties te openen. Ga naar het tabblad Visuele effecten, zet de schakelaar op Aanpassen voor de beste prestaties en klik op de knop Toepassen. Als u enkele visuele effecten wilt behouden, vinkt u de bijbehorende vakjes aan. Over het algemeen wordt aanbevolen om effecten uit te schakelen om de pc-prestaties te verbeteren.

Ga in het paneel Prestatie-opties naar het tabblad Geavanceerd boven aan het scherm en klik op de knop Wijzigen in het gedeelte Virtueel geheugen.

Om de grootte van het wisselbestand in Windows 8 te bepalen, stelt u het keuzerondje in het midden van het paneel Virtueel geheugen in op de positie Aangepast formaat en specificeert u het aanbevolen paginaformaat in megabytes in de velden Begingrootte en Maximale grootte. Klik op de knop Instellen, vervolgens op OK en nogmaals op OK om het venster Prestatie-opties te sluiten. Klik op OK in het venster Systeemeigenschappen en start uw computer indien nodig opnieuw op, maar in de praktijk gebeurt dit meestal zonder.

Stap 5

Onnodige items uitschakelen

Om de Windows-prestaties op oude hardware verder te optimaliseren, wordt aanbevolen om alle onnodige programma's en services uit de systeemopstartprocedure, ongebruikte hardware en niet-essentiële tegels uit te schakelen.

Om dit te doen, klikt u in het startscherm met de rechtermuisknop op een tegel en selecteert u deze uitschakelen in het menu. Standaard zijn in Windows 8 de tegels Sport, Reizen, Financiën, Nieuws, Mail, Bing en Weer actief. Als u zonder een van hen kunt, schakelt u de bijbehorende items uit. Hierdoor hoeft Windows niet regelmatig gegevensselectie- en updateprocedures uit te voeren.

Er zijn niet veel hardwarecomponenten in de computer die u kunt uitschakelen, maar nadat u ze hebt uitgeschakeld, wordt Windows sneller geladen en omdat de componentdriver niet wordt geïnitialiseerd, is er meer vrij geheugen op het systeem. Hardware kan op twee manieren worden uitgeschakeld: met behulp van het BIOS of Apparaatbeheer. Uitschakelen via BIOS heeft de voorkeur omdat in dit geval de hardwarecomponent niet eens door Windows wordt herkend en de driver niet wordt geladen. Verschillende computers doen dit op verschillende manieren, maar in de regel moet u direct na het inschakelen van de machine op de of toets drukken. De BIOS-interface verschijnt op het scherm. Vervolgens moet u naar het gedeelte Geïntegreerde randapparatuur gaan, waar het ongebruikte onderdeel is uitgeschakeld. Om hardwarecomponenten uit te schakelen via Apparaatbeheer, schakelt u over naar de bureaubladmodus, klikt u op de snelkoppeling Bibliotheken in de taakbalk en klikt u met de rechtermuisknop op Computer. Selecteer in het contextmenu Eigenschappen en klik in het systeemvenster op Apparaatbeheer. Klik in het venster Apparaatbeheer op de pijl naast de apparaatgroep om de lijst uit te vouwen. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste element en selecteer Uitschakelen in het contextmenu. In ons systeem hebben we de bekabelde netwerkcontroller en de Bluetooth-controller uitgeschakeld, waardoor alleen wifi overblijft. Veel computers hebben seriële poorten (RS-232). Ze kunnen meestal ook worden uitgeschakeld.

Stap 6

Schakel vervelende UAC-meldingen uit

Om het controleniveau te wijzigen, opent u de Charms-balk door uw muis naar de rechterboven- of rechterbenedenhoek van het scherm te verplaatsen en op het pictogram Zoeken te klikken. Selecteer in het zoekvenster het item Instellingen en typ UAC in de zoekbalk. Selecteer in het linkerdeelvenster Instellingen gebruikersaccountbeheer wijzigen om het venster UAC-instellingen te openen. Verplaats de schuifregelaar één spatie naar beneden. Nu zal Windows 8 het scherm niet dimmen en zal het zich alleen beperken tot het afgeven van meldingen over pogingen van applicaties om wijzigingen aan het systeem aan te brengen. Als u de schuifregelaar nog een spatie naar beneden verplaatst, worden meldingen helemaal uitgeschakeld. Het wordt niet aanbevolen om dit te doen, aangezien bij dergelijke instellingen alle beveiligingsrisico's volledig voor uw rekening zijn.

Populair per onderwerp