Hoe Het Wisselbestand Voor Windows Te Optimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Voor Windows Te Optimaliseren
Hoe Het Wisselbestand Voor Windows Te Optimaliseren

Video: Hoe Het Wisselbestand Voor Windows Te Optimaliseren

Video: Hoe Het Wisselbestand Voor Windows Te Optimaliseren
Video: adjust screen brightness windows 10 | How to adjust brightness for window 7 |adjust brightness | bd 2024, April
Anonim

Windows heeft een hulpmiddel dat het RAM-geheugen helpt zijn werk te doen. Het wordt opgeslagen op de harde schijf, in de systeempartitie, en heet pagefile.sys. Dit bestand is een soort extra RAM op de harde schijf, die wordt aangesloten om te werken wanneer het RAM-geheugen zelf wordt geladen met berekeningen. Competente instellingen voor wisselbestanden voorkomen dat de pc vastloopt en vastloopt.

Hoe het wisselbestand voor Windows te optimaliseren
Hoe het wisselbestand voor Windows te optimaliseren

instructies:

Stap 1

Schakel pagefile.sys uit. Een dergelijke operatie leidt tot het verschijnen van vrije ruimte op de harde schijf vanwege het vrijkomen van de ruimte die is gereserveerd voor "reserve" RAM. Ga hiervoor naar de subsectie "Systeem" van het Configuratiescherm en zoek het tabblad "Geavanceerd". Klik naast het label "Prestaties" op de knop "Opties". Selecteer in het pop-upvenster het tabblad "Aanvullend" en klik op de knop "Wijzigen".

Stap 2

Selecteer nu "No swap file" en sla de wijziging op. Het systeem zal een bericht weergeven waarin u wordt gewaarschuwd voor de nadelen van het uitschakelen van pagefile - het onvermogen om geheugendumps te schrijven in geval van kritieke fouten. Als u echt uw foutopsporingsprogramma wilt kwijtraken om de ruimte op de harde schijf te vergroten, klikt u op OK. Maar het is natuurlijk beter om het paginabestand gewoon te optimaliseren.

Stap 3

Om het wisselbestand te configureren, moet u naar dezelfde prestatieparameters gaan in het gedeelte Systeem van het Configuratiescherm. De grootte van het paginabestand wordt ingesteld in de regel "Specificeer grootte". Het is beter om dezelfde minimum- en maximumwaarden te nemen.

Stap 4

Het is het beste om Process Explorer te gebruiken om de optimale grootte te bepalen. Voer het hulpprogramma, de browser en de meest "zware" applicaties op de pc uit. Ga in het hulpprogrammavenster naar Systeeminformatie in het item Bekijken. In de Peak-lijn van de kolom Commit Charge ziet u een getal waarvan u de hoeveelheid geïnstalleerd RAM-geheugen moet aftrekken. Het resulterende getal is de ideale grootte van het paginabestand. Als het uiteindelijk negatief blijkt te zijn, installeer dan de 400 MB die nodig is voor Windows. Na het opnieuw opstarten van de pc worden de instellingen van kracht.

Aanbevolen: