Hoe U Uw Netbook Kunt Optimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Netbook Kunt Optimaliseren
Hoe U Uw Netbook Kunt Optimaliseren

Video: Hoe U Uw Netbook Kunt Optimaliseren

Video: Hoe U Uw Netbook Kunt Optimaliseren
Video: The Coolest Netbook You’ve Forgotten About: The OLPC XO-1 2024, Mei
Anonim

Omdat netbooks zijn uitgerust met energiezuinige processors, zijn hun prestaties relatief laag. En na verloop van tijd kan de snelheid van zo'n apparaat merkbaar dalen. De situatie kan echter worden verholpen.

Hoe u uw netbook kunt optimaliseren
Hoe u uw netbook kunt optimaliseren

De belangrijkste redenen voor slechte prestaties van een netbook

De redenen voor de trage werking van de netbook kunnen zijn:

- onnodige programma's installeren;

- een overvloed aan opstartcomponenten;

- gebrek aan vrije ruimte op de harde schijf;

- de aanwezigheid van een grote hoeveelheid afval: tijdelijke bestanden, gegevens die zijn achtergelaten na het verwijderen van programma's, verouderde registersleutels en andere;

- een kleine hoeveelheid RAM met een redelijk resource-intensief besturingssysteem.

Manieren om uw netbook te optimaliseren

Allereerst is het de moeite waard om alle onnodige programma's die bij de netbook zijn geleverd of die automatisch van internet zijn geïnstalleerd, samen met de software die voor de gebruiker van belang is, van de harde schijf te verwijderen. De handigste manier om geïnstalleerde programma's te beheren is via het Configuratiescherm - Programma's en onderdelen.

Het reinigen van de opstartcomponenten kan de werking van het besturingssysteem aanzienlijk versnellen, niet alleen bij het opstarten, maar ook in de toekomst. U moet het contextmenu oproepen door op de Windows + R-toetsen te drukken, de opdracht msconfig in te voeren en op OK te klikken. In het venster dat verschijnt, kunt u de systeemconfiguratie configureren, in het bijzonder autorun. Door het juiste tabblad te openen, moet u onnodige programma's uitschakelen in de lijst met programma's die bij het opstarten zijn geladen. Hier hoeft u alleen de componenten achter te laten die belangrijk zijn voor de werking van het besturingssysteem zelf, de rest kan worden verwijderd. In dit geval worden bestanden van de harde schijf niet verwijderd, ze kunnen eenvoudigweg niet worden geladen bij het opstarten.

Voor een stabiele en snelle werking van het besturingssysteem moet er voldoende vrije ruimte zijn op de harde schijf waarop het is geïnstalleerd. Het is noodzakelijk om dit te controleren en ongebruikte bestanden tijdig te verwijderen.

Periodieke defragmentatie van uw harde schijf zal uw netbook helpen versnellen. De bijbehorende opdracht bevindt zich op het tabblad "Service" van de "Harde schijf eigenschappen". Het proces duurt lang, dus voordat u het start, moet u de netbook op het netwerk aansluiten en de slaapstand uitschakelen. U kunt op dit moment niet met een netbook werken.

Het is niet overbodig om een van de speciale programma's te hebben voor het opschonen en optimaliseren van de werking van het systeem, de zogenaamde schoonmakers, die in staat zijn om alle bovenstaande functies uit te voeren, evenals het opschonen van het register van wat problematisch is om handmatig te vinden.

Bovendien kunt u de prestaties van een netbook door hardware verbeteren - de hoeveelheid RAM vergroten en de harde schijf vervangen door een grotere.

Aanbevolen: